Σάββατο, 13 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ζέττα Μακρή για σχολεία στη Θεσσαλία: Ισχυρό προβάδισμα η πρόταση για συστέγαση – Κανένα ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης

Ζέττα Μακρή για σχολεία στη Θεσσαλία: Ισχυρό προβάδισμα η πρόταση για συστέγαση – Κανένα ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

«Δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση. Τα παιδιά θα οδηγηθούν, όταν οδηγηθούν ξανά στη διά ζώσης εκπαίδευση μόνον όταν υπάρχει πλήρης ασφάλεια, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στο νερό», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, για το άνοιγμα των σχολείων στη Θεσσαλία, το οποίο έχει καθυστερήσει λόγω των συνεπειών της πλημμύρας.

Απαντώντας στην Ολομέλεια σε επισημάνσεις της Μερόπης Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) και της Αφροδίτης Κτενά (ΚΚΕ) σχετικά με τις προβλέψεις για την επαναφορά των μαθητών στα σχολεία στην περιοχή της Μαγνησίας, η Ζέττα Μακρή ανέφερε όλα όσα γίνονται στη Θεσσαλία για να μπορέσουν οι μονάδες να ανοίξουν κανονικά για τα παιδιά και με ασφάλεια.

Πιο αναλυτικά, η κ. Μακρή περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές από την πλημμύρα και τόνισε ότι η πρόταση που έχει ισχυρό προβάδισμα είναι η συστέγαση των μαθητών σε σχολεία που μπορούν να εξυπηρετήσουν παιδιά, με συνεννόηση και σύμφωνη γνώμη των γονέων ώστε να είναι κοντά στα σπίτια στα οποίο φιλοξενούνται.

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας εξήγησε ότι στον Βόλο εκτός από το πρόβλημα του νερού, έχει πάρα πολλή σκόνη, ενώ σε άλλες περιοχές υπάρχουν και πτώματα ζώων που μπορεί να δημιουργήσουν υγειονομικά προβλήματα, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρχει καμία έκπτωση ως προς την ασφάλεια για την ομαλή μετάβαση των παιδιών στα σχολεία.

Η αρμόδια υφυπουργός ενημέρωσε ότι σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις με την Περιφερειακή Διευθύντρια και τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να έχει το υπουργείο την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση και τις δικές τους προτάσεις, ενώ αύριο θα γίνει μια τηλεδιάσκεψη, όπου οι δήμαρχοι -ως μόνοι υπεύθυνοι γι’ αυτό- θα τοποθετούν σχετικώς με την στατική και όχι μόνον επάρκεια των κτιρίων ενώ αναμένονται οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και οι διαβεβαιώσεις για την υγειονομική ασφάλεια των παιδιών.

Ενημέρωσε επίσης ότι ξεκίνησε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ με ομάδα της καθηγήτριας Χρυσής Χατζηχρήστου, των διευθυντών των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και των στελεχών του ΚΕΔΑΣΥ και αύριο θα βρίσκονται επιτόπου εκπαιδευτές, για τους γονείς, τους κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς, ενώ υπάρχει και ατομική υποστήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη και ομαδική υποστήριξη, καθώς και σχετικό υλικό.

Κανένα ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης

Αναφορικώς με το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, που τέθηκε από βουλευτές η κυρία Μακρή απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόταση από κανέναν και εξέφρασε την απορία γιατί συντηρείται αυτό ως ζήτημα.

«Οι οικίσκοι, αν χρησιμοποιηθούν, θα είναι στον απολύτως απαραίτητο αριθμό. Έχουμε 88.000 μαθητές, 1.036 σχολικές μονάδες, 10.000 εκπαιδευτικούς. Και των εκπαιδευτικών η μεταφορά μάς ενδιαφέρει και η δική τους υγειονομική κι όχι μόνον ασφάλεια. Η τηλεκπαίδευση όμως δεν έπεσε μέχρι τώρα στο τραπέζι» είπε συγκεκριμένα η αρμόδια υφυπουργός.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) το νομοσχέδιο «Κύρωση της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP)».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις