Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ζέττα Μακρή για σχολεία: Τα κενά εκπαιδευτικών θα καλυφθούν με προσλήψεις και διορισμούς

Ζέττα Μακρή για σχολεία: Τα κενά εκπαιδευτικών θα καλυφθούν με προσλήψεις και διορισμούς

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τις προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και το ζήτημα των self tests κορονοϊού μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Βέβαια, τα παιδιά που θα έρθουν σε επαφή μέσα στις τάξεις είναι πολλά, αλλά είναι ελεγχόμενα και αυτό είναι ασφαλέστερο» σημείωσε η κυρία Μακρή, τονίζοντας ότι αν δεν είχαν επαναλειτουργήσει η σχολική διαδικασία δεν θα είχαν εντοπιστεί τα σημερινά περίπου 15.000 θετικά self tests.

«Όλοι αυτοί θα κυκλοφορούσαν και θα ήταν υγειονομικά επικίνδυνοι» πρόσθεσε η Ζέττα Μακρή, υπογραμμίζοντας ότι τα κρούσματα αυτά δεν δημιουργήθηκαν λόγω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά προϋπήρχαν.

Για τα κενά που υπάρχουν, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι έχουν δωθεί σαφής οδηγίες από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για την κάλυψή τους. «Σύμφωνα με το edu pass υπάρχουν 2.500 εκπαιδευτικοί που έχουν δηλωθεί θετικοί. Τα κενά θα καλυφθούν εκ των ενόντων ή θα καλυφθούν με προσλήψεις και διορισμούς» συμπλήρωσε η Ζέττα Μακρή.

«Κάνουμε προσπάθειες ώστε η κάλυψη των κενών να είναι η καλύτερη δυνατή και η ταχύτερη» κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις