Πολιτική

Ζέττα Μακρή για σχολεία: Τα κενά εκπαιδευτικών θα καλυφθούν με προσλήψεις και διορισμούς

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τις προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και το ζήτημα των self tests κορονοϊού μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Βέβαια, τα παιδιά που θα έρθουν σε επαφή μέσα στις τάξεις είναι πολλά, αλλά είναι ελεγχόμενα και αυτό είναι ασφαλέστερο» σημείωσε η κυρία Μακρή, τονίζοντας ότι αν δεν είχαν επαναλειτουργήσει η σχολική διαδικασία δεν θα είχαν εντοπιστεί τα σημερινά περίπου 15.000 θετικά self tests.

«Όλοι αυτοί θα κυκλοφορούσαν και θα ήταν υγειονομικά επικίνδυνοι» πρόσθεσε η Ζέττα Μακρή, υπογραμμίζοντας ότι τα κρούσματα αυτά δεν δημιουργήθηκαν λόγω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά προϋπήρχαν.

Για τα κενά που υπάρχουν, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι έχουν δωθεί σαφής οδηγίες από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για την κάλυψή τους. «Σύμφωνα με το edu pass υπάρχουν 2.500 εκπαιδευτικοί που έχουν δηλωθεί θετικοί. Τα κενά θα καλυφθούν εκ των ενόντων ή θα καλυφθούν με προσλήψεις και διορισμούς» συμπλήρωσε η Ζέττα Μακρή.

«Κάνουμε προσπάθειες ώστε η κάλυψη των κενών να είναι η καλύτερη δυνατή και η ταχύτερη» κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Παύλος Μαρινάκης για ΕΡΤ: Αυξήσεις, σύγχρονη οργάνωση, επιβράβευση και αξιοποίηση στελεχών
Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους με κυριότερη τον έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές, των καταστάσεων που παραδίδουν οι πάροχοι ενέργειας
Παύλος Μαρινάκης 1
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης της Chevron – Διατηρούμε διαύλους και σε Τρίπολη και σε Βεγγάζη
Για το θέμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ο Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι «θα υπάρξει σύντομα παρέμβαση της Αιγύπτου στην κατεύθυνση που επιθυμεί η Ελλάδα»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 1