Τρίτη, 28 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ζέττα Μακρή: Μέσω Εφορίας θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που προκαλούν μαθητές στα σχολεία

Ζέττα Μακρή: Μέσω Εφορίας θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που προκαλούν μαθητές στα σχολεία

Μέσω της Εφορίας θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που προκαλούν τα παιδιά τους στο σχολείο, όπως τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Με τον ίδιο τρόπο που πληρώνονται όλες οι παραβάσεις, μέσω της εφορίας, θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που θα προκαλούν τα παιδιά τους», ανέφερε η κυρία Μακρή, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (13.04.24) στον ΣΚΑΪ.

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι γονείς έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να καταβάλλουν τα χρήματα οι ίδιοι στο σχολείο, χωρίς στην περίπτωση αυτή να τους βεβαιωθεί το πρόστιμο.

Διευκρίνισε ότι τα πρόστιμα αφορούν περιπτώσεις που δεν έχουν να κάνουν με τη συνήθη φθορά που προκαλείται σε ένα σχολείο, αλλά με τους βανδαλισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το εθνικό σχέδιο για την καταπολέμηση της βίας στα σχολεία, που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη την περασμένη εβδομάδα, οι γονείς θα επιβαρύνονται με το κόστος των ζημιών που έχουν προκαλέσει μαθητές.

Η κυρία Μακρή χαρακτήρισε τη βία των ανηλίκων ως ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, για το οποίο η Πολιτεία οφείλει πολλές φορές να αναπληρώσει το κενό της οικογένειας.

Η υφυπουργός προανήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουν τοποθετηθεί παντού διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία, ενώ διευκρίνισε ότι με εντολή πρωθυπουργού γίνονται έρευνες από το Τεχνικό Επιμελητήριο για την σχολική στέγη, δηλαδή εάν τα κτίρια έχουν αντισεισμικό συντελεστή και εάν είναι ασφαλή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις