Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ζωή Λάσκαρη: Θρήνος στον πολιτικό κόσμο για τον θάνατό της

Ζωή Λάσκαρη: Θρήνος στον πολιτικό κόσμο για τον θάνατό της
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μία μεγάλη σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, η Ζωή Λάσκαρη, έφυγε σήμερα (18.08.2017) από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Η είδηση του θανάτου της έφερε θλίψη στον πολιτικό κόσμο.

Με επίσημη δήλωσή του, ο Νίκος Βούτσης εξέφρασε ότι η Ζωή Λάσκαρη υπήρξε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής για τον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο.
Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της και ιδιαιτέρως στο σύζυγό της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει: “Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τη Ζωή Λάσκαρη, μια σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό που αφήνει πίσω της ανεξίτηλο στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο και στο θέατρο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους”.

«Η Ζωή της μεγάλης οθόνης, η Ζωή του θεάτρου έφυγε ξαφνικά. Το ατίθασο κορίτσι του ελληνικού κινηματογράφου, η ηθοποιός που λάτρεψε ο φακός, η Ζωή Λάσκαρη θα συνεχίσει να  είναι κοντά μας, μέσα από τις ταινίες της. Θα παραμείνει ζωντανή στη μνήμη μας λαμπερή και γενναιόδωρη, δυναμική κι αυθόρμητη, αληθινός και γήινος άνθρωπος, έτσι όπως έζησε. Καλό ταξίδι. Εκφράζω στους οικείους της τα θερμά μου συλλυπητήρια», αναφέρει η Υπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει: “Φτωχότερο το θέατρο και ο κινηματογράφος μας από σήμερα. Έσβησε ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια. Καλό ταξίδι Ζωή!”.

“Ζωή μας αιφνιδίασες. Σαν να ήθελες να αποφύγεις αποχαιρετισμούς & ψιθύρους. Σε ευχαριστούμε πρωταγωνίστρια για την ομορφιά που μας πρόσφερες”, έγραψε στο Twitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “Η απώλεια της Ζωής Λάσκαρη μας γεμίζει με θλίψη. Εξαιρετικά αγαπητή στον καλλιτεχνικό χώρο λόγω της απλότητάς της, η Ζωή Λάσκαρη άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο των δεκαετιών του ΄60 και ΄70, πρωταγωνιστώντας σε δεκάδες ταινίες που είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό. Επιπλέον, αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία της και στο θέατρο, στο οποίο έπαιξε μια ευρεία γκάμα ρόλων μέχρι και πρόσφατα.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της”.

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναφέρει σε δήλωσή της: “Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τη Ζωή Λάσκαρη, μια γυναίκα σύμβολο η οποία ξεχώρισε στον καλλιτεχνικό χώρο, για το ταλέντο, το δυναμισμό και την αισιοδοξία που εξέπεμπε. Με σημαντικότατη παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο και στο θέατρο υπήρξε από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς στη χώρα μας. Μέσα από τις ταινίες της θα τη θυμόμαστε όλοι και θα τη γνωρίσουν και οι επόμενες γενιές.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της”.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει: “Για την ξαφνική απώλεια της μεγάλης μας ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη, η οποία πρόσφατα είχα την τύχη να με τιμήσει με τη φιλία της, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της”.

“Εκφράζουμε την βαθιά μας  θλίψη για τον θάνατο της καταξιωμένης και δημοφιλούς καλλιτέχνιδος Ζωής Λάσκαρη. Η σπουδαία ηθοποιός μεσουράνησε επί μισό και πλέον αιώνα στο θεατρικό σανίδι και με το πηγαίο ταλέντο της, άφησε έντονη την σφραγίδα της και υπήρξε  μεγάλη η  προσφορά της, στον ελληνικό κινηματογράφο. Συλληπητήρια στην οικογένεια της και στους οικείους της”, τονίζει η Ένωση Κεντρώων.

Το συλλυπητήριο μήνυμά των Τομέων Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρει: “Οι Τομείς Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θλίψη αποχαιρετούν τη Ζωή Λάσκαρη, μια από τις δημοφιλέστερες σταρ του Ελληνικού Κινηματογράφου. Από τις πιο όμορφες γυναίκες της μεγάλης οθόνης, ξεκίνησε την καριέρα της από τα Καλλιστεία για να γίνει το χρυσό κορίτσι της Φίνος Φιλμς, πρωταγωνιστώντας στις δεκάδες μεγάλες επιτυχίες του Φιλοποιμένα Φίνου κάνοντας το ντεμπούτο της στον κατήφορο και περνώντας έπειτα στα θρυλικά μιούζικαλ της εποχής στο πλευρό του Γιάννη Δαλιανίδη. Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους Κακογιάννη, Βουτσινά, Βολανάκη, Φασουλή, Τσακίρη, Ρεμούνδο, Θεοδοσιαδη, Μπάκα, Δαλιανίδη και άλλους. Μεγάλες της επιτυχίες στο θέατρο τη δεκαετία του 70 η Μαριχουάνα Στοπ και οι Εραστές του Ονείρου δίπλα στον Τόλη Βοσκόπουλο. Σταθμό στη θεατρική της πορεία το 1990 η Καινούρια Σελίδα του Νηλ Σαιμον με το Μίνωα Βολανάκη και ο Ορφέας στον Άδη το 1994 για το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά. Τα τελευταία χρόνια είχε τη δική της θεατρική στέγη στην Αθηναΐδα και ήταν η ίδια Θιασάρχης και Παραγωγός. Είχε διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με το Ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο και τις κόρες της. Θα τη θυμόμαστε. Καλό της ταξίδι..”.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει σε ανακοίνωσή του: “Η ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη σφράγισε με την παρουσία της τη χρυσή εποχή του  ελληνικού κινηματογράφου. Υπηρέτησε με συνέπεια την τέχνη της και αγάπησε την Αθήνα, διατελώντας μάλιστα και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας  εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους προς την οικογένειά της”.

Τη θλίψη του για την απώλεια της Ζωής Λάσκαρη εκφράζει σε μήνυμά του ο Έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
“Αποχαιρετούμε με θλίψη, αναγνώριση και αγάπη την Ζωή Λάσκαρη, την ταλαντούχο λαμπρή ηθοποιό, την ευαίσθητη για την ελληνική κοινωνία πολίτη και τη δημοτική σύμβουλο της πόλεως των Αθηνών που υπηρέτησε κοντά μου με όραμα και πάθος. Αποχαιρετώ την καλή μου φίλη.
Στη μνήμη μας θα είναι πάντα ζωντανή ως μια μεγάλη πρωταγωνίστρια της εποχής μας στην οθόνη, στο θέατρο και στην αθηναϊκή πολιτική ζωή.
Η αγαπημένη μας Ζωίτσα θα μας λείψει.
Πάνω από όλους όμως θα λείπει στον Αλέξανδρο και τα παιδιά τους στην οικογένεια της, στην οποία συμπαραστέκομαι αυτές τις δύσκολες ώρες”, τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις