Site icon NewsIT
15:01 Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026

Η παράσταση «Τζόνι Μπλε» παρουσιάζεται για δεύτερο χρόνο στο θέατρο Άνεσις

Είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο «Small Engine Repair» του John Pollono

Tζόνι Μπλε

Ο θίασος της παράστασης

Μετά από μια θριαμβευτική πρώτη σεζόν με 150 συνεχόμενα sold out, η παράσταση «Τζόνι Μπλε» που καθήλωσε κοινό και κριτικούς, έγινε talk of the town και μετατράπηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά γεγονότα της χρονιάς, συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία στο θέατρο Άνεσις.

Ο βραβευμένος ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιωργής Τσουρής, μαζί με την εταιρεία θεάτρου Ma Non Troppo, μετά τα «170 Τετραγωνικά», τον «Χαρτοπόλεμο» και το «Μακριά από Παιδιά», επιστρέφει στο θέατρο Άνεσις με την παράσταση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το «Τζόνι Μπλε», βασισμένο στο θεατρικό έργο «Small Engine Repair» του John Pollono, είναι μια ιστορία εκδίκησης — αλλά και ένα σκοτεινό πορτρέτο του σύγχρονου «ανδρισμού». Ένα έργο που εξερευνά τα όρια του μισογυνισμού μέσα από διαφορετικές γενιές, χαρακτήρες και κοινωνικά στρώματα. Το κείμενο του Γιωργή Τσουρή επιχειρεί να μιλήσει για την πατρότητα και την πατριαρχεία, την δικαιοσύνη και την αυτοδικία, την φιλία και την προδοσία. Κυρίως όμως τον απασχολούν όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα λάθη που μας διαμορφώνουν, εμάς και τα παιδιά μας. Για τον τρόπο που μάθαμε να αντιμετωπίζουμε την κόρη μας, την μάνα μας, την γυναίκα μας… την ΓΥΝΑΙΚΑ.

Τους πολύ απαιτητικούς ρόλους του έργου επωμίζεται μια δυνατή ομάδα πρωταγωνιστών. Στο ρόλο του πατέρα, ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης, συνιδρυτής της ομάδας GAFF («Καλά Εσύ Σκοτώθηκες Νωρίς», «Νεκρές Ψυχές», «Η Πανούκλα» και από τη σεζόν 2026-2027 του «ΜΟΜΠΙ ΝΤΙΚ»), στην πρώτη του συνεργασία με τον Τσουρή. Μαζί τους στη σκηνή, ο Μάνος Καζαμίας πρωταγωνιστής του Cartel («Άνθρωποι και Ποντίκια», «Κόκκινα Φανάρια»), η Βάλια Παπακωνσταντίνου, μόνιμη συνεργάτης, πρωταγωνίστρια και δραματουργός της Ma non Troppo, ο νεαρός Στρατής Χατζησταματίου σε έναν ρόλο έκπληξη, και ο ίδιος ο Γιωργής Τσουρής (Βραβείο Δημήτρης Χορν). Πέντε ηθοποιοί με ισχυρό θεατρικό αποτύπωμα, διαφορετικές διαδρομές και κοινή επιθυμία να αφηγηθούν μια ιστορία αστεία, συγκινητική και επικίνδυνα οικεία.

Υπόθεση

Σε ένα υπόγειο στη Νέα Ιωνία, ένα φαινομενικά αθώο αντρικό πάρτι με ουίσκι, καβγάδες, «ανδρικά» αστεία και λαϊκά άσματα, μετατρέπεται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι θάρρους και αλήθειας. Ένας πατέρας ξανασμίγει με τους δυο κολλητούς του σε μια βραδιά συμφιλίωσης και κλασικής αντροπαρέας που θα εξελιχθεί σε θρίλερ για γερά νεύρα. Απρόσμενες αφίξεις θα

εκτροχιάσουν ακόμη περισσότερο την περίεργη αυτή βραδιά. Ανάμεσα σε χαλασμένες τηλεοράσεις, κατεστραμμένες βιντεοκασέτες και αμοντάριστα πλάνα από το παρελθόν, οι πέντε ήρωές μας θα κληθούν να πάρουν μια απόφαση, και μετά να ζήσουν με αυτήν.

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας γονιός για το παιδί του; Συχνά ο ένοχος έχει το πρόσωπο που δεν θέλουμε ποτέ να κοιτάξουμε κατάματα. Το δικό μας!

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιωργής Τσουρής

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βάλια Παπακωνσταντίνου

Δραματουργική επεξεργασία: Βάλια Παπακωνσταντίνου – Αγγελική Γρηγοροπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτις: Αγγελική Γρηγοροπούλου

Σύμβουλος Δραματουργίας: Φοίβος Ριμένας

Σκηνογραφία: Ζωη Μολυβδά Φαμέλη

Ενδυματολογία: Αλέγια Παπαγεωργίου

Μουσική: Γιωργής Τσουρής- Γιώτης Κιουρτσόγλου

Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Βίντεο παράστασης: Μιχαήλ Μαυρομούστακος – Γιωργής Τσουρής

Βοηθός Ενδυματολόγου: Φλώρα Σαμπροβαλάκη

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Video Trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Γραφιστική Επιμέλεια: Μάριος Γαμπιεράκης (Μαύρα Γίδια)

Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννης Παντελίδης

Πρωταγωνιστούν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μάνος Καζαμίας, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Στρατής Χατζησταματίου και ο Γιωργής Τσουρής Προβολή/Επικοινωνία: Αγλαΐα Παγώνα

Παραγωγή: Happy Productions

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19:00 & 21:30, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 18:00, Κυριακή 16:00 (matinee) & 18:15

Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version