Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

«Σινεμά η Αθήνα»

Αύγουστος 2011. Για αυτούς που θα βρίσκονται τις μέρες αυτές στην Αθήνα, η ΟΠΑΠ προτείνει, αλλά και προσφέρει, σινεμά.

Σε συνέχεια των έξι πρώτων προβολών του Ιουλίου, το 1ο Athens Open Air Film Festival που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, συνεχίζει και τον Αύγουστο, μέσω της χορηγίας της ΟΠΑΠ.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ η μαγεία του κινηματογράφου απλώνεται έξω από τις σκοτεινές αίθουσες για να συναντήσει την ομορφιά της Αθήνας και να συνεπάρει όσους θα βρίσκονται τις μέρες αυτές στην πόλη.

Τρεις ξεχωριστές βραδιές, τρία ιδιαίτερης ομορφιάς και ενδιαφέροντος σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας μεταμορφώνονται σε χώρους προβολής έργων της έβδομης τέχνης, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει αξιόλογες κινηματογραφικές δημιουργίες.

Από τα Πετράλωνα, στην Ακαδημία Πλάτωνος και από εκεί στην Πλατεία Αβησσυνίας, η «Γυναίκα Πειρασμός» θα αφουγκράζεται τα πρώτα καλλιτεχνικά βήματα των σύγχρονων, καταξιωμένων διεθνώς, ελλήνων σκηνοθετών, στη σκιά του ιδιοφυούς κωμικού Harold Lloyd.

Κι αν ο κινηματογράφος αποτελεί ένα ιδανικό μέσο φυγής από την καθημερινότητα, στη συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται και ένα επιχείρημα επανασύνδεσης με την πόλη μας. Ένας λόγος για να ανακαλύψουμε εκ νέου τις κρυμμένες στο φως της ημέρας ομορφιές της. Να απολαύσουμε δωρεάν το άρωμα της νυχτερινής δροσιάς της που συνοδεύει τις αναμνήσεις μας.

Φιλοδοξώντας να αποτελέσουν μέρος των αστικών εξορμήσεων κατοίκων και επισκεπτών, οι δράσεις αυτές έρχονται να προσθέσουν μια ακόμη πινελιά στο πορτραίτο της πρωτεύουσας, αναβιώνοντας τη ρομαντική αίγλη του κέντρου της πόλης, επιβεβαιώνοντας, παράλληλα, τη σταθερή υποστήριξη της ΟΠΑΠ σε κάθε αξιόλογη πολιτιστική προσπάθεια.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:

24 Αυγούστου 2011, 21:30, προαύλιος χώρος 9ου Γυμνασίου Αθηνών, Τρώων 2, Πετράλωνα: «Τι έκαναν οι πολυβραβευμένοι εκπρόσωποι του νέου ελληνικού σινεμά, πριν κατακτήσουν τα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ»
Επιλογή μικρού μήκους ταινιών των σκηνοθετών που κάνουν το νέο ελληνικό σινεμά γνωστό σε κάθε άκρη του πλανήτη.

25 Αυγούστου 2011, 21:30, αρχαιολογικό πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος:
Προβολή της ταινίας «Η Γυναίκα Πειρασμός» («The Lady Eve», 1941) του Πρέστον Στάρτζες. Το «όποιος χάνει στα χαρτιά, κερδίζει στην αγάπη» είναι προς παρηγοριά αυτών που χάνουν. Η Μπάρμπαρα Στάνγουικ όχι μόνο κλέβει στο πόκερ τους επιβάτες ενός πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, κερδίζει και την καρδιά του πλούσιου φυσιοδίφη.
Καταιγισμός ξεκαρδιστικής ατάκας από μια γυναίκα πειρασμό, σε ένα κινηματογραφικό αριστούργημα του ασύλληπτου χιουμοριστικού επιπέδου που εκτόξευσε το κινηματογραφικό status του Στάρτζες και τον κατέστησε μεταξύ των σημαντικότερων κωμικογράφων.

31 Αυγούστου 2011, 21:30, Πλατεία Αβησσυνίας
Προβολή των μικρού μήκους ταινιών του Harold Lloyd, ο οποίος μαζί με τους Baster Keaton και Charlie Chaplin, υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς κωμικούς της περιόδου του βωβού κινηματογράφου, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.

* ενδεχόμενες αλλαγές επί του προγράμματος είναι πιθανές

Πολιτισμός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε