Tasteit

Stir fry με κιμά γαλοπούλας και πιπεριές για αρχαρίους

Οικονομικό και γρήγορο

Από τις συχνότερες αναζητήσεις, στο διαδίκτυο, είναι οι συνταγές με λίγα υλικά που ετοιμάζονται το πολύ, σε 15 λεπτά.

Δεν είναι τυχαίο ότι η σειρά “15minute meals”, του Jamie Oliver, έκανε πάταγο, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες, ενώ παρακίνησε πολλούς ανθρώπους να μπουν στην κουζίνα για να ετοιμάσουν το γεύμα της ημέρας, με τα χεράκια τους, εύκολα, καθαρά και πιο οικονομικά από το delivery.

Τα βράδια μεσοβδόμαδα, οι περισσότεροι αναζητούμε λύσεις για το φαγητό μας, που δεν απαιτούν πολλή ενέργεια και προσπάθεια, γιατί είμαστε εξαντλημένοι και πεινασμένοι.

Ένα τέτοιο βράδυ, έφτιαξα για πρώτη φορά αυτό το stir fry με λίγο κιμά γαλοπούλας, που ήταν στο ψυγείο και μία κόκκινη πιπεριά, που βρήκα στο βάθος του συρταριού των λαχανικών. Κρεμμύδια έχω πάντα, σε σακουλάκι, στην κατάψυξη και bingo!

Και ξέρετε κάτι; ήταν τόσο καλό που το φτιάχνω συχνά από τότε, γιατί ετοιμάζεται μέχρι να βράσει το νερό για τα noodles, που θα το συνοδεύσουμε, ή να ψηθεί στον φούρνο μικροκυμάτων, η πατάτα με τη φλούδα της.

Stir fry με κιμά γαλοπούλας και πιπεριές

Υλικά:

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 πιπεριά (κόκκινη ή κίτρινη)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
  • 450 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1/2 κ.γ. σκόνη κίμινο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο (2 κουταλιές της σούπας) σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και την πιπεριά, μέχρι να μαλακώσουν, για μερικά λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.

Σπρώχνουμε τα λαχανικά στη μία άκρη του τηγανιού.

Στο άδειο μέρος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σπάμε σε χοντρά κομμάτια τον κιμά γαλοπούλας, αλατίζοντας και ρίχνοντας τα καρυκεύματα.

Τσιγαρίζουμε τη γαλοπούλα χωρίς να την ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσει από τη μία πλευρά και στη συνέχεια, γυρίζουμε τα κομμάτια για να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.

Μόλις η γαλοπούλα ψηθεί καλά, την ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και πασπαλίζουμε περισσότερο αλάτι και σκόνη τσίλι, κατά βούληση.

Βγάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε όπως είναι, ή με ρύζι στον ατμό, noodles ή ολόκληρη ψητή πατάτα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα