Site icon NewsIT
16:00 | 06.06.25

Αυγά «μάτια» σε πυκνή σάλτσα ντομάτας με σκόρδο

Αυγά μάτια σε σάλτσα ντομάτας

Αυγά μάτια σε σάλτσα ντομάτας

Ηλιάνα Σκιαδά

Για τα χαλαρά καλοκαιρινά πρωϊνά

Αυτό είναι το ιδανικό brunch για δύο άτομα, που θα ξυπνήσουν μαζί, μια Κυριακή πρωί.

Το βλέπω ρομαντικά, θα μου πείτε και θα συμφωνήσω. Σας κάνω λοιπόν άλλη μία περιγραφή σκηνικού που θα μπορούσαμε να εντάξουμε το πλούσιο αυτό πιάτο.

Ζεστό απόγευμα, πεινασμένοι, μετά τη θάλασσα, θέλουμε κάτι γρήγορο και χορταστικό.

Το φαγητό αυτό, γίνεται σε ένα τέταρτο αλλά φωνάζει για φρέσκο ψωμί ή φρυγανισμένο, αν είναι κάποιων ημερών.

Αν μάλιστα έχουμε στο ψυγείο και μια πιπεράτη καλή φέτα, το τραπέζι μας θα είναι πλήρες με δύο παγωμένες μπύρες.

Αυγά με ντομάτα

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

Τρίβουμε πρώτα τον ντοματοπελτέ με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Σπάμε ένα-ένα τα αυγά στο τηγάνι.

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λάδι από τη σάλτσα, πάνω στον κρόκο και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε.

Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε το καπάκι, αφήνοντας τα αυγά να σφίξουν, 2-3 λεπτά, ανάλογα πόσο σφιχτό θέλουμε τον κρόκο.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version