Tasteit

Αυγά «μάτια» σε πυκνή σάλτσα ντομάτας με σκόρδο

Για τα χαλαρά καλοκαιρινά πρωϊνά

Αυτό είναι το ιδανικό brunch για δύο άτομα, που θα ξυπνήσουν μαζί, μια Κυριακή πρωί.

Το βλέπω ρομαντικά, θα μου πείτε και θα συμφωνήσω. Σας κάνω λοιπόν άλλη μία περιγραφή σκηνικού που θα μπορούσαμε να εντάξουμε το πλούσιο αυτό πιάτο.

Ζεστό απόγευμα, πεινασμένοι, μετά τη θάλασσα, θέλουμε κάτι γρήγορο και χορταστικό.

Το φαγητό αυτό, γίνεται σε ένα τέταρτο αλλά φωνάζει για φρέσκο ψωμί ή φρυγανισμένο, αν είναι κάποιων ημερών.

Αν μάλιστα έχουμε στο ψυγείο και μια πιπεράτη καλή φέτα, το τραπέζι μας θα είναι πλήρες με δύο παγωμένες μπύρες.

Αυγά με ντομάτα

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

Τρίβουμε πρώτα τον ντοματοπελτέ με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Σπάμε ένα-ένα τα αυγά στο τηγάνι.

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λάδι από τη σάλτσα, πάνω στον κρόκο και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε.

Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε το καπάκι, αφήνοντας τα αυγά να σφίξουν, 2-3 λεπτά, ανάλογα πόσο σφιχτό θέλουμε τον κρόκο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Wine Tuesdays στο Gallina
Στο Κουκάκι, το μητροπολιτικό wine restaurant που τάραξε τα νερά της γαστρονομίας, αναδεικνύει κάθε Τρίτη τον κόσμο του κρασιού
Wine Tuesdays στο Gallina