Αυτή τη συνταγή την έμαθα από την έφηβη κόρη μου, που την έμαθε από το tik tok και την μαγείρεψε για όλους.
Είναι από αυτές που όχι μόνο φαίνονται, αλλά είναι πανεύκολες, γίνονται γρήγορα και απαιτούν 4-5 υλικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Είναι υγιεινή πρόταση, αφού ο σολομός είναι αποδεδειγμένα εξαιρετικά ωφέλιμος, ενώ δεν περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, όπως έχουμε συνηθίσει σε αντίστοιχα πιάτα, με σολομό και ζυμαρικά.
Αν θέλετε να ελέγξετε τις θερμίδες και το λίπος από τη φέτα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με cottage, το οποίο θα προσθέσετε, αφού το πολτοποιήσετε το multi, την ώρα που θα ανακατέψετε τα βρασμένα ζυμαρικά με τον ψημένο σολομό και τα ψημένα τοματίνια.
Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε, ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή χωρίς γλουτένη, ακολουθώντας για τον βρασμό τους, τις οδηγίες του πακέτου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πένες με ψητό σολομό, φέτα και τοματίνια
Υλικά:
- 500 γρ. πένες
- 2 φιλέτα σολομού φρέσκα ή κατεψυγμένα, χωρίς κόκκαλα, χωρίς δέρμα
- 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
- 200 γρ. φέτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό, για τα ζυμαρικά.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ρίχνουμε ελαιόλαδο και πιπέρι στον σολομό, τη φέτα και τα κομμένα στη μέση τοματίνια και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα πατάμε όλα με ένα πιρούνι και ρίχνουμε στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά, τις καυτές πένες, με τρυπητή κουτάλα, έτσι ώστε να πέφτει και λίγο από το νερό του βρασμού των ζυμαρικών για να «κρεμώσει» η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού, που δίνουν ωραία φρεσκάδα.