Site icon NewsIT
12:00 | 10.05.25

Γευστικά καλοκαιρινά openings που θα συζητηθούν

Γιώτα Παναγιώτου

Με αιχμή του δόρατος τη Μύκονο, η φετινή σεζόν ξεκινά γεμάτη υποσχέσεις, ενώ δυνατά στο παιχνίδι μπαίνουν η Πάρος, η Πάτμος και η Μεσσηνία

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που σχεδόν όλη η χώρα μετατρέπεται σε γαστρονομικό προορισμό. Το ενδιαφέρον μονοπωλούν κατ’ εξοχήν οι Κυκλάδες, με τη Μύκονο να διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος σε λάμψη, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά δεν πάνε πίσω, ενώ παράλληλα και στη Μεσσηνία οι εξελίξεις είναι εξίσου συναρπαστικές.

Εμείς καταγράφουμε τα πρώτα ανοίγματα και υποσχόμαστε να σας κρατήσουμε ενήμερους για ό,τι νεότερο.

Μύκονος

Έπειτα από μια επιτυχημένη πρώτη σεζόν, ο Papaϊoannou (τηλ. 2289220200) επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη Μύκονο, επενδύοντας ξανά στα φρέσκα θαλασσινά και αυθεντικές γεύσεις δίπλα στο κύμα. Φωλιασμένο στη γραφική παραλία του Αγίου Στεφάνου, το εστιατόριο απλώνεται σε τρεις χώρους και ενσωματώνεται αρμονικά στην κυκλαδική ομορφιά με το χαρακτηριστικό τοπίο, αντλώντας έμπνευση από τη φημισμένη εποχή της δεκαετίας του 1960.

Τίποτα δεν είναι στημένο και στη διακόσμησή του κυριαρχούν οι κλασικές αποχρώσεις του αιγαιοπελαγίτικου μπλε, οι οποίες «παντρεύονται» με ivory λεπτομέρειες, υφές από αμμόλιθο και λευκό μάρμαρο. Στο υπερυψωμένο μπαλκόνι, το οποίο αναδεικνύει τη μοναδική ενέργεια αυτού του αγαπημένου νησιού, ο Γιώργος Παπαϊωάννου μοιράζεται τη μαγειρική φιλοσοφία του με τους φιλοξενούμενους, κάνοντας και το μυκονιάτικο Papaϊoannou σημείο αναφοράς για κορυφαίες γευστικές εμπειρίες με ψάρια και θαλασσινά.

Come back όμως στη Μύκονο κάνει και το Drakoulis Garden (τηλ. 2289022177), προσφέροντας μια top εμπειρία γύρω από το καλό κρέας. Προικισμένο με αυθεντικά καλοκαιρινά vibes, βρίσκεται στα Ματογιάννια της Μυκόνου, εκεί που επί χρόνια στεγαζόταν το θρυλικό Pierros και έπειτα το Guzel Garden, διαθέτει έναν καταπράσινο, πλούσιο κήπο και μια ατμόσφαιρα που συνδυάζει την παραδοσιακή μυκονιάτικη αισθητική με τη μοντέρνα κομψότητα. Στο μενού πρωταγωνιστούν οι premium κοπές wagyu, με κάθε κομμάτι ζουμερού tomahawk black angus, ή ribeye να ψήνεται στην εντέλεια, τα striploin burgers και τα λαχταριστά platters. Οι διαθέσιμες κοπές Drakoulis Breeding Greek wagyu κινούνται, επίσης, στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Στα ατού προσθέστε τα δροσερά signature cocktails, αλλά και τη φιλική εξυπηρέτηση του έμπειρου προσωπικού.

Premium γεύσεις, παραδοσιακή μυκονιάτικη αισθητική και μοντέρνα κομψότητα στο Drakoulis Garden

Στο νησί των ανέμων θα βρείτε, επίσης, το Kiku (κρατήσεις μέσω του site) ένα εστιατόριο γαστρονομικής αρτιότητας, που το  πρώτο άνοιγμα του εδώ έγινε το 2011. Συνδυάζοντας την ιαπωνική κουζίνα με μια fusion προσέγγιση, λειτουργεί ως «πύλη» προς στην ασιατική κουζίνα και κουλτούρα. Φέτος, θα έχει και πάλι ως έδρα του το πολυτελές Numi Boutique Hotel και την πισίνα του, οπότε η θέα που κόβει την ανάσα το ηλιοβασίλεμα και την απολαμβάνει κανείς, βυθισμένος στις πολυτελείς ξαπλώστρες, θα είναι ένας ακόμη λόγος να επισκεφτεί κάποιος το εστιατόριο.

Sushi, sashimi και signature cocktails διεκδικούν το ενδιαφέρον με αξιώσεις, ενώ δεν λείπει και η ενότητα με μοσχάρι waguy. Η προσοχή στη λεπτομέρεια και η άψογη εκτέλεση εξασφαλίζουν μια κορυφαία γαστρονομική εμπειρία, ενώ την ίδια στιγμή οι resident DJ’s του Kiku αναλαμβάνουν να ανεβάσουν τη διάθεση στα ύψη.

Η συγκλονιστική θέα από το KIKU

Πάρος

Η καρδιά της ιταλικής κουζίνας χτυπά και φέτος στην Πάρο. Σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Νάουσας, το Casa Giacomo (τηλ. 2284051337) λειτουργεί ως all day, από νωρίς για καφέ και brunch μέχρι αργά το βράδυ, με αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, εκλεκτά κρασιά και  φυσικά την ανεμελιά της μεσογειακής ζωής. Πρόκειται για το δεύτερο εστιατόριο Casa Giacomo Cucina E Vino (το πρώτο βρίσκεται στην Κηφισιά), το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2018.

Εδώ, η ιταλική κουζίνα εναρμονίζεται πλήρως στο κινηματογραφικό φόντο της Μικρής Βενετίας με την απέριττη κυκλαδίτικη γοητεία της. Θα δοκιμάστε bucatini cacio e pepe με φρεσκοτριμμένο, μαύρο πιπέρι και pecorino romano, linguine με σφυρίδα σε ζωμό μπουγιαμπέσα και cotoletta alla milanese με πατάτες φούρνου, σε κρούστα parmigiano reggiano. Κι όχι μόνο. Στο Casa Giacomo θα έρθετε και για πρωινό και μια κλασική ιταλική ομελέτα με prosciutto di parma, parmigiano regianno και baby ρόκα.

Πάτμος

Στην απόκοσμα όμορφη Πάτμο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Άσπρης, το Kyma (τηλ: 2247031192) επιστρέφει για να προσφέρει μια αυθεντική νησιωτική εμπειρία, με την απλότητα να συναντά την υψηλή ποιότητα. Δίνοντας έμφαση στα φρέσκα θαλασσινά, στις καθαρές γεύσεις και τη χαλαρή πολυτέλεια, το Kyma γίνεται ξανά σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της αυθεντικής κουζίνας σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά νησιά του Αιγαίου – για όσους γνωρίζουν είναι η αποκάλυψη στο νησί της Αποκάλυψης.

Το ceviche μαγιάτικο με τσίλι, τζίντζερ, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, η τρίχρωμη σαλάτα κινόα με αβοκάντο και γαρίδες, το sashimi τόνου, το ψητό καλαμάρι με μαύρη κρέμα ταραμά, το φαγκρί και η αστακομακαρονάδα, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που έχουν φανατικούς φίλους. Bonus η σούπερ θέα προς τη Χώρα και το Μοναστήρι, καθώς και τα καλοφτιαγμένα cocktails το σούρουπο.

Μεσσηνία

Το αγαπημένο Barbounaki ταξιδεύει στη Μεσσηνία και συστήνεται ξανά στο κοινό, αυτή τη φορά μέσα από την Navarino Agora στην Costa Navarino (τηλ. 2721220301). Και εδώ, η «συνταγή» της επιτυχίας παραμένει σταθερή: πιάτα με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία “fish for all”. Πιο αναλυτικά, η ποιοτική ψαροφαγία στην πιο προσιτή εκδοχή της περιλαμβάνει τα κλασικά ωμό ψάρι, δημιουργίες οστρακοειδών, αλλά και ψαριές της ημέρας, ενώ δεν λείπουν  και  κάποιες νεώτερες προτάσεις, όπως το σεβίτσε λευκού ψαριού και τα μαύρα ταλιολίνι με ψάρια και γαρίδες. Φυσικά, τα παραπάνω συνοδεύονται από άκρως ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών.

Στην ίδια τοποθεσία, αλλά στο πολυτελές συγκρότημα The Romanos, A Luxury Collection Resort της Costa Navarino, τους επισκέπτες υποδέχεται η Armyra by Papaioannou (τηλ.2723096000). To μενού αποτελεί ωδή όχι μόνο στους θησαυρούς της θάλασσας, αλλά και στη μεσογειακή διατροφή, ενώ έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την εποχικότητα της πρώτης ύλης. Ξεχωριστή θέση στις σελίδες του κατέχουν τα τοπικά προϊόντα, καθώς ο στόχος είναι η  προβολή του φυσικού πλούτου της περιοχής και η προσφορά της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας με έντονη την ταυτότητα της Μεσσηνίας.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version