Tasteit

Posset: Βρετανική κρέμα λεμονιού με 3 υλικά

Χωρίς πηκτικούς παράγοντες

Αυτή η κρέμα δεν απαιτεί καμία ζαχαροπλαστική ικανότητα, ούτε περίεργα πηκτικά υλικά, όπως ζελατίνες ή σκόνες, κορν φλάουρ, αυγά ή ψήσιμο, αλλά παρασκευάζεται μαγικά, με μόνο τρία υλικά: κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και λεμόνια.

Έχει βρετανική καταγωγή και διαφέρει υπεροπτικά, στην παρασκευή της από τις υπόλοιπες κρέμες, όπως η panna cotta.

Η οξύτητα του χυμού λεμονιού, που αλληλεπιδρά με την κρέμα γάλακτος, είναι αυτή που βοηθά στην πήξη της.

Χάρη στην πανέξυπνη, αλλά απλή τεχνική, που ξεκίνησε τον Μεσαίωνα, αυτή η λεμονάτη λιχουδιά είναι ακόμη και για πρωτάρηδες ζαχαροπλάστες.

Ανακατέψτε και περιμένετε, όσο είναι στο ψυγείο, αυτό είναι όλο.

Posset λεμόνι

Υλικά (για 6 κρέμες λεμονιού)

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα:

ξύσμα λεμονιού, φρέσκα κόκκινα φρούτα, μαρμελάδα ή σαντιγί

Εκτέλεση:

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη και προσέχοντας να μην καεί η κρέμα γάλακτος.

Θα χρειαστεί περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αμέσως προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ανακατεύουμε το μείγμα, μια τελευταία φορά, πριν το μοιράσουμε σε έξι φορμάκια ή μικρά φλιτζάνια.

Ψύχουμε τα ακάλυπτα τα ποσέτ στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν, για τουλάχιστον 4 ώρες ή έως και όλη τη νύχτα.

Πρέπει να σερβιριστούν κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο και μπορείτε να τα γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού, φρέσκα μούρα, την αγαπημένη σας μαρμελάδα ή σαντιγί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα