Γυρίζοντας λίγο πίσω τον χρόνο, αξίζει να θυμηθούμε πως το «αρχετυπικό» Hanky Panky, αυτό των Πετραλώνων, έκανε αίσθηση από το πρώτο ινσταγκραμικό story που ανέβηκε μέσα από το εσωτερικό του.
Κι αυτό δεν οφειλόταν μόνο στα έτσι κι αλλιώς δυνατά του social: εδώ, μιλάμε για ολόκληρο concept που περιστρέφεται γύρω από το moto «Street food meets outer space» και δεν αφορά μόνο στη γεύση, αλλά σε μια στάση ζωής γύρω από το φαγητό – δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα το γεγονός, ότι επένδυσε και στο στυλ με τη σειρά από cool Hanky Panky T-shirts, καπέλα, κάλτσες και διάφορα statement fashion items, η οποία είναι διαθέσιμη σε μια ειδικά διαμορφωμένη γωνία. Για να μη μιλήσουμε για την πρωτότυπη διακόσμηση σε έντονο κόκκινο και μπλε με πρωταγωνιστή τον viral αστροναύτη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πάντως, κάπως έτσι το Hanky Panky όχι μόνο κέρδισε τις πρώτες εντυπώσεις, αλλά πολύ γρήγορα έγινε talk of the town.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το σημαντικό, βέβαια, για τον πολυβραβευμένο chef Γρηγόρη Κίκη, συνιδιοκτήτη του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin Hervé και του Upon ήταν να κάνει μαζί με τον Γιώργο Ευθυμόπουλο, τον Δημήτρη Δήμητσα, τον Σταμάτη Γκαρώνη και τους Νίκο και Ηλία Μαυρέλη πραγματικότητα το street food project εστιατορικού επιπέδου που πάντα ήθελαν. Κι όχι απλά επειδή υπάρχει στον πλανήτη αυτή τη στιγμή η τάση να δημιουργούν burgers οι Michelin-starred chefs. Περισσότερο έψαχναν να μοιραστούν τη δική τους άποψη για το φαγητό και να δημιουργήσουν ένα χώρο στον οποίο θα απολαμβάνουν και οι ίδιοι τις αγαπημένες τους γεύσεις. Κι επειδή το συγκεκριμένο παρεάκι είναι γέννημα θρέμμα του Παλαιού Φαλήρου, ήταν θέμα χρόνου το Hanky Panky να αποκτήσει το δεύτερο αδερφάκι του στην Πλατεία Ντάβαρη, στη γειτονιά που ξεκίνησαν όλα για αυτή την dream team.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Όπως σε εκείνο της πλατείας Μερκούρη στα Πετράλωνα, έτσι και σε αυτό το design και το χρωματικό consept παραμένουν ίδια, αλλά στον εξωτερικό χώρο έχει τοποθετηθεί μια μπασκέτα και υπάρχουν μπάλες για να βαράτε σουτάκια όσο περιμένετε την παραγγελία σας – έτσι, για να μη μπαίνουν καλάθια μόνο στη γεύση.
Ναι, εδώ θα βρείτε το legendary πλέον Double Trouble Burger με διπλό, ζουμερό pattie, λιωμένο cheddar, τραγανό μπέικον, πίκλες κρεμμύδι και αγγούρι και χειροποίητη mayo, αλλά μη μείνετε μόνο σε αυτό, γιατί θα σας κλείσει το μάτι με νόημα το πιο γαστρονομικό To The Moon Burger, με κατσικίσιο τυρί, κρέμα τρούφας, μαγιονέζα και κάπαρη. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας, όπως κάναμε οι πιο παλιοί στην εποχή των αείμνηστων Wendy’s.
Το μυστικό της επιτυχίας των Hanky Panky burgers είναι τόσο στο χειροποίητο υπέροχο, αφράτο, OMG brioche που δεν πανιάζει ό,τι και να γίνει, χάρη στις άπειρες ώρες που πέρασαν στο εργαστήριο τεστάροντας ξανά και ξανά τις αναλογίες της σύνθεσης, την ωρίμανση και το ψήσιμο, αλλά και στη μυστική συνταγή του κιμά που προέρχεται από επιλεγμένα κομμάτια κρέατος.
Για όσους προτιμούν το κοτόπουλο, υπάρχει η επιλογή του Rocket Chicken, το οποίο αγκαλιάζεται από ένα αφράτο milk bread, ενώ δεν λείπει και η πρωτότυπη vegetarian burger επιλογή με σελινόριζα, πίκλα αγγούρι, τσιμιτσούρι και κέτσαπ από παντζάρι. Η ενότητα τηγανιτές πατάτες είναι άλλη μια κολασμένη ιστορία στην οποία μπορείτε να υποκύψετε άνετα δοκιμάζοντας όλους τους συνδυασμούς toppings. Θα ξεκινήσετε κλασικά από cheddar- bacon- sauce, θα προχωρήσετε στον κάπως αλμυρό chorizo – kimchi και αν αντέχετε θα καταλήξετε στον ξεκάθαρα πληθωρικό με αυγά, παρμεζάνα και κάπαρη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υποσχεθήκαμε να επιστρέψουμε καθώς δεν τιμήσαμε το διάσημο Hanky Panky hot dog, το Smokey Guy με διπλό smashed μπιφτέκι, καραμελωμένο κρεμμύδι, miso, σάλτσα μετσοβόνε, καπνιστή μαγιονέζα και μπέικον για το οποία μας «έψησε» πολύ ο chef Σάββας Παστρικός που είναι υπεύθυνος για το running things στο Hanky Panky του παλαιού Φαλήρου, αλλά και για τον κουβά με τα κολασμένα chicken buckets, το απαραίτητο παρεάκι για βραδιές ατελείωτου binge watching. Η ετυμηγορία μας; Έπος.
Info: Πλ. Νταβάρη, Παλαιό Φάληρο
Τηλέφωνο: 2109820004