Σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στην οδό Άγρας το Humain by Jul’s βρήκε την έδρα που του ταιριάζει: το κοντράστ μεταξύ της αριστοκρατικής πρόσοψης και του «ακατέργαστου» εσωτερικού σε προετοιμάζει για το μενού, καθώς η φινέτσα και η σύγχρονη πραγματικότητα συνδιαλέγονται άψογα με τα εκλεκτά υλικά και την ελληνική κουζίνα. Αν έψαχνες για κάτι διαφορετικό, αλλά οικείο ταυτόχρονα, μόλις το ανακάλυψες.
Το «σκηνικό» του εστιατορίου θα μπορούσε να είναι μια θεατρική σκηνή με τους σαγρέ τοίχους, σε σκούρο μπλε χρώμα, τα tailor made τραπέζια από γρανίτη και τους ευρηματικούς φωτισμούς, ενώ το σύννεφο από αποξηραμένα κλαδιά που ίπταται στον αέρα, η διάφανη, διαδραστική κουζίνα, η μπάρα με τις custom made μικρές ψησταριές και οι ανθοστήλες από κορμούς, δηλώνουν ξεκάθαρα ότι κάτι ενδιαφέρον έχει στηθεί εδώ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Humain by Jul’s, άλλωστε, έχει διανύσει μια μακριά διαδρομή μέχρι να εγκατασταθεί στο Μετς. Το 2018, ο έμπειρος σεφ του, Χρήστος Φώτος, άνοιξε με τους συνεταίρους του Ίλαν και Τζεμ Ακιούζ το Jul’s στην Ίμπιζα, το οποίο εντυπωσίασε και συνεχίζει να το κάνει χάρη στις ελληνικές γευστικές του αναφορές.
Τα ηνία στην κουζίνα έχει ο πολύ καλός σεφ Αλέξανδρος Ροβάκης, ο οποίος αντλεί ιδέες από τη δική μας μαγειρική παράδοση, αλλά διατηρεί τον κοσμοπολίτικο προσανατολισμό, με άρτιες τεχνικές κι έχοντας μια cool fine dining διάθεση, που απεχθάνεται το «στημένο».
Το καβούρι με μαγιονέζα ρόκας, σε δροσερή σούπα από αβοκάντο, με πικλαρισμένο τσάγαλο, με ένα chip από πλαγκτόν στην κορυφή να χαρίζει το τραγανό στοιχείο αποτελεί ένα από τα πιο ισορροπημένα πιάτα, ενώ το ίδιο εντυπωσιακό είναι το πιάτο γαρίδα-αστακός από ωμή γαρίδα αρωματισμένη με ginger και μυρωδικά και αμάρανθο on top και ένα tacos γεμιστό με κεμπάπ αστακού με μαγιονέζα σουμάκ και miso: νοστιμιά και φινέτσα σε ιδανικές αναλογίες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δοκιμάσαμε, επίσης, το tartare μοσχάρι με μαγιονέζα ρόκας και σούπα από άγριο σκόρδο και τρούφα -τόσο- όσο ώστε να μη σκεπάζει το κρέας- αφράτη φοκάτσα και milkbread με γλυκάνισο και για κυρίως είπαμε «ναι» στην τερίνα αρνί (και δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας), την οποία σερβίρουν στον πεντανόστιμο ζωμό του αρνιού και την συνοδεύουν έξυπνα με αφρό από φρικασέ μυρωδικών και baby gem μαρούλι και φύτρες από άνηθο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αν θα έπρεπε να κάνουμε σε κάτι ιδιαίτερη μνεία πάντως, αυτό θα ήταν η cocktail list του εστιατορίου, που φέρει την υπογραφή των ταλαντούχων Βασίλη Σγουρομάλλη και Δημήτρη Καραπάνου και κινείται στο ίδιο πλαίσιο θεατρικότητας. Περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικές signature επιλογές, άκρως ταιριαστές με τα πιάτα, εκ των οποίων η όγδοη είναι ένα zero-proof cocktail που αποτελεί και το welcome drink του και συνοδεύεται από ένα σετ ισάριθμων διαφορετικών κύβων από διάφορα φυσικά υλικά που επεξηγούν το cocktail, το οποίο αντιπροσωπεύει ο καθένας.
Extra tip: αντί να δοκιμάστε τις ala carte επιλογές διαλέξτε το menu degustation, ώστε να καταλάβετε καλύτερα το concept του Humain by Jul’s και καθίστε σε ένα από τα τραπέζια της κατάφυτης και δροσερής ταράτσας.
HUMAIN BY JUL’S Αρχιμήδους & Άγρας 43, Μετς, 2107010040
Ωράριο λειτουργίας: Κλειστά Κυριακή
Τιμή: € 45-60 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ)