Tasteit

Σαλάτα με φρέσκο σπανάκι, μπέικον και φράουλες

Με ντρέσινγκ παπαρουνόσπορου

Αν βαρεθήκατε τις ίδιες και τις ίδιες σαλάτες, σας έχω την απάντηση.

Και μάλιστα με το υλικό της σεζόν: τη φράουλα.

Το σπανάκι ταιριάζει πολύ με τη φράουλα και το μπέικον και το καρύδι.

Η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα είναι το ντρέσινγκ με παπαρουνόσπορο.

Tip για το μπέικον: Αν είστε σαν εμένα και σας αρέσει η τραγανή γεύση και το άρωμα του μπέικον στη σαλάτα σας, αλλά σας τρομάζουν τα λάδια και η μυρωδιά στην κουζίνα, τότε κόψτε το μπέικον σε λωρίδες και απλώστε το σε ένα πιάτο, στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα, μέχρι να τσιτσιρίσει. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και προσθέστε το στη σαλάτα σας.

Σαλάτα με σπανάκι και φράουλες

Υλικά:

  • 400 γρ. φύλλα baby σπανάκι
  • 1/2 κιλό φράουλες – κομμένες σε φέτες
  • 1/4 κόκκινο κρεμμύδι – κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 λωρίδες μπέικον – μαγειρεμένες μέχρι να γίνουν τραγανές και ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλιτζανιού θρυμματισμένη φέτα και 10 καρύδια – «πεταλούδα» – σπασμένα 

Σάλτσα με σπόρους παπαρούνας:

  • 2/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού σπόρους παπαρούνας
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ, βάζοντας όλα τα υλικά, μέσα σε βαζάκι για να το ανακινήσουμε, ξανά πριν σερβίρουμε.

Το βάζουμε στο ψυγείο.

Ψήνουμε το μπέικον στον φούρνο μικροκυμάτων (οδηγίες στον πρόλογο).

Στήνουμε τη σαλάτα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ή πιατέλα σερβιρίσματος, ανακατεύουμε το σπανάκι, τις φράουλες, τα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο μπέικον, τα καρύδια και τη φέτα.

Σερβίρουμε τη σαλάτα με το έτοιμο ντρέσινγκ


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα