Tasteit

Συνταγή για αλμυρούς λουκουμάδες με φέτα και μυρωδικά

Ποιος είπε ότι οι λουκουμάδες βγαίνουν μόνο σε γλυκιά έκδοση;

Οι αλμυροί λουκουμάδες αποτελούν δημοφιλή και αγαπημένη λιχουδιά σε πολλές χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Στην Ελλάδα, συχνά σερβίρονται ως ορεκτικό, ενώ στην Τουρκία και το Λίβανο είναι παραδοσιακό σνακ. Εδώ τους σερβίρουμε με ντιπ σάλτσας ντομάτας ή γιαουρτιού, στην Ανατολή με ταχίνι.

Η κάθε κουζίνα χρησιμοποιεί διαφορετικό τυρί, ενώ γίνεται να ενσωματώσουμε στο κουρκούτι τους, λαχανικά, κρέας ή ψάρι.

Αυτή η εκδοχή με φέτα και μυρωδικά, είναι σαν να τρώτε μικρές τραγανές μπουκιές τηγανόψωμου και θα συνοδεύσουν άριστα το ούζο, το κρασί ή το τσιπουράκι σας.

Αλμυροί λουκουμάδες

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας ψιλοκομμένα (άνηθο – μαϊντανό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύ κουρκούτι.

Τρίβουμε, με το χέρι, τη φέτα και τη ρίχνουμε στο μείγμα, μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.

Με το κουτάλι ή τα χέρια, πλάθουμε μικρούς λουκουμάδες και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και γίνουν τραγανοί εξωτερικά.

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και σε ταψί με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Σερβίρουμε τους αλμυρούς λουκουμάδες, ζεστούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Wine Tuesdays στο Gallina
Στο Κουκάκι, το μητροπολιτικό wine restaurant που τάραξε τα νερά της γαστρονομίας, αναδεικνύει κάθε Τρίτη τον κόσμο του κρασιού
Wine Tuesdays στο Gallina