Τη δεκαετία του 90′ η μητέρα μου έφτιαχνε για όλα τα τραπέζια, μαζί με ό,τι και αν είχε ετοιμάσει, για φαγητό ή για επιδόρπιο και ένα μπολ με φρουτοσαλάτα.
Την έφερνε με υπερηφάνεια στο τραπέζι και η αντίδραση των καλεσμένων ήταν πάντα «ενθουσιώδης».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ίσως γιατί, όλοι αναζητούσαν λίγη φρεσκάδα, μετά από ένα πλούσιο γεύμα.
Ίσως γιατί η μητέρα μου φρόντιζε να μαριναριστούν καλά τα φρούτα στους χυμούς τους και να νοστιμεύουν πολύ.
Εγώ θυμάμαι έντονα να ψαρεύω από μέσα τα ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα και να πίνω τους χυμούς με κουταλάκι. Ωραία χρόνια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εξωτική φρουτοσαλάτα
Υλικά:
Όλα τα φρούτα είναι κομμένα σε κύβους, μεγέθους μεγάλου ζαριού
- 5 βερίκοκα
- 3 ακτινίδια
- 1 μπανάνα
- 10 κεράσια, χωρίς το κουκούτσι (κομμένα στη μέση)
- 2 φέτες ανανά (φρέσκου ή κονσέρβας σε χυμό)
- 6 φράουλες σε φέτες
- 1 ώριμο μάνγκο
- χυμός από 3 μέτρια πορτοκάλια
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας μας
- 200 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα φρούτα.
Σε ένα άλλο, μικρό μπολ ανακατεύουμε τον χυμό του πορτοκαλιού μαζί με το μέλι και το λικέρ και ρίχνουμε πάνω από τα φρούτα.
Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε μερικές φορές, ώστε να μαριναριστούν από το ζουμί, όλα τα φρούτα.
Βάζουμε και το αμύγδαλο και σερβίρουμε.