Tasteit

Συνταγή για ταλιατέλες με γιαούρτι, σκόρδο και τραγανά κρουτόν

Με ελαφριά και κρεμώδη σάλτσα

Αυτό το πιάτο είναι εύκολο και κρεμώδες, χωρίς να περιέχει κρέμα

Την τραγανή υφή την δίνουν τα κρουτόν, που ίσως έχουν και τη μεγαλύτερη διαδικασία για να γίνουν. 

Κατά τα υπόλοιπα οι ταλιατέλες με γιαούρτι και σκόρδο, είναι ένα φαγητό που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, ακόμη και λίγα λεπτά πριν καταφτάσει η παρέα.

Μπορείτε να «παίξετε» με τα μυρωδικά, βάζοντας όποιο σας αρέσει περισσότερο, αφού ταιριάζουν στη γεύση αυτή, σχεδόν, όλα τα αρωματικά.

Αν θέλετε κρύο πιάτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοντά ζυμαρικά, πάντως όπως και να σερβίρετε, να θυμάστε ότι τα κρουτόν μπαίνουν στο τέλος.

Ταλιατέλες με γιαούρτι σκόρδο και κρουτόν 

Υλικά:

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 300 γρ. ψωμί του τοστ (χωρίς την κόρα) κομμένο σε κυβάκια
  • 300 γρ. γιαούρτι πρόβειο ή αγελαδινό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • θυμάρι αποξηραμένο 1/2 κ.γ.
  • τριμμένο πεκορίνο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C.

Απλώνουμε τα κομμάτια του ψωμιού σε ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο

Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ενώ ταυτόχρονα, σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, σε χαμηλή φωτιά, για να μην καεί.

Όταν βράσουν οι ταλιατέλες, τις μεταφέρουμε με τσιμπίδα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το θυμάρι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. 

Σερβίρουμε, με τα τραγανά κρουτόν και τριμμένο πεκορίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα