Δεν πρέπει να υπάρχει δικαιολογία για να μην μαγειρεύουμε ψάρι στο σπίτι.
Είναι, πραγματικά τόσο απλό, νόστιμο, γρήγορο και κυρίως υγιεινό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτό που πρέπει να κάνουμε για να το απολαύσουμε, σαν να ψήθηκε στα κάρβουνα, είναι να βάλουμε το ψάρι σε λαδωμένη σχάρα, μέσα σε ταψί και να ψήσουμε στον αέρα.
Επίσης τα ψάρια μας πρέπει να είναι ίδιου βάρους, για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο, να είναι φρέσκα και καλά καθαρισμένα για να τα αλατίσουμε και να τα στεγνώσουμε, πριν μπουν στον φούρνο.
Tips: Δεν χρειάζεται να τα χαράξουμε, δεν πρέπει να ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο και δεν πρέπει να τα παραψήσουμε γιατί θα στεγνώσουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τσιπούρες στον φούρνο
Υλικά:
- 2 τσιπούρες (500-600 γρ. η κάθε μία)
- αλάτι
- 2 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
- λάδι για τη σχάρα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μια σχάρα μέσα στο ταψί που θα ψήσουμε τα ψάρια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
Πλένουμε πολύ καλά τα καθαρισμένα ψάρια και ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί την κοιλιά και το δέρμα.
Αλατίζουμε καλά την κοιλιά και εξωτερικά παντού.
Βάζουμε στην κοιλιά του ψαριού από 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη.
Λαδώνουμε, λίγο τη σχάρα με χαρτί και βάζουμε τις τσιπούρες πάνω στη σχάρα, μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε, στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε τα ψάρια με λαδολέμονο και ιδανικά με βραστά χόρτα.