Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Εξαγορά – μαμούθ από το Facebook! Έδωσε 16 δις για το Whatsapp!

Εξαγορά – μαμούθ από το Facebook! Έδωσε 16 δις για το Whatsapp!

Την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία του έκανε το Facebook αφού έδωσε 16 δισ. δολάρια για την δημοφιλή εφαρμογή Whatsapp.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο εξαγόρασε την instant messaging εφαρμογή WhatsApp, έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
Το ποσό αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχει δώσε μέχρι σήμερα το Facebook, ενώ από αυτά τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια θα πρέπει να καταβληθούν σε μετρητά και τα υπόλοιπα 12 δισεκατομμύρια θα δοθούν μερισματικά σε μετοχές του Facebook.
Επίσης αναμένεται να καταβάλει 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές στους ιδρυτές και τους υπαλλήλους του WhatsApp σε μια περίοδο τεσσάρων ετών μετά το κλείσιμο της επιχείρησης.
Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, το WhatsApp θα συνδέσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους και όπως είναι λογικό οι υπηρεσίες που αυτού του επιπέδου έχουν και την ανάλογη τιμή.

Επίσης συμπλήρωσε οτι το WhatsApp είναι νούμερο ένα στο είδος του, με περισσότερους από 450 εκατ. χρήστες με  το 70% να είναι ενεργοί σε καθημερινή βάση, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει οτι η εφαρμογή αναπτύσσεται πολύ γρήγορα αφού πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ανοίγουν έναν λογαριασμό κάθε μέρα.

 
Από την πλευρά τους πάντως οι επενδυτές δεν φαίνεται να ενθουσιάστηκαν από την κίνηση αυτή του Facebook αφού η μετοχή του υποχώρησε κατά 4,50 % στα 65 δολάρια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της επίσημης συνεδρίασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε