Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Η Google κατασκευάζει υπερυπολογιστή σε συνεργασία με τη NASA!

Η Google κατασκευάζει υπερυπολογιστή σε συνεργασία με τη NASA!

Έναν υπερυπολογιστή φαίνεται πως ετοιμάζει η Google σε συνεργασία με τη NASA για την πρόοδο της έρευνας πάνω στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

H Google ανακοίνωσε ότι επενδύει 15 εκατομμύρια δολάρια, για την κατασκευή ενός υπερ-υπολογιστή, ο οποίος με την τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί, αναμένεται να είναι κατά 3.600 φορές πιο γρήγορος σε σχέση με τους καλύτερους υπολογιστές που κυκλοφορούν στην αγορά.
 
Στο εσωτερικό του υπερ-υπολογιστή της Google θα κρύβεται ένας διπλός επεξεργαστής D-Wave και οι ειδικοί πιστεύουν οτι θα μπορεί να λύσει εξαιρετικά δύσκολα μαθηματικά προβλήματα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
 
Ο σκοπός της κατασκευής αυτής είναι για την ανάπτυξη και την έρευνα πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη μιας και  οι ερευνητές πιστεύουν οτι λόγω της ταχύτητας που επεξεργάζεται τα δεδομένα θα μπορεί να δέχεται ανθρώπινες φωνητικές εντολές και να δίνει απαντήσεις σε πολυσύνθετα ερωτήματα.
 
Τέλος το νέο αυτό δημιούργημα της Google, αναμένεται να τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις της NASA στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το φθινόπωρο του 2013.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε