Site icon NewsIT

The Legend of Zelda: Breath of the Wild – Review

31.03.2017 | 11:40
The Legend of Zelda: Breath of the Wild – Review

Η σειρά “The Legend of Zelda” είναι μία από τις μεγαλύτερες σειρές βιντεοπαιχνιδιών με φανατικό κοινό αφού οι νέοι τίτλοι της συνεχίζουν να βελτιώνονται και να είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους

Μετά το “The Legend of Zelda: Ocarina of Time” που αναδείχθηκε ως ένας από τους καλύτερους τίτλους όλων των εποχών, η Nintendo μαζί με την κυκλοφορία του Nintendo Switch, αποφάσισε να κυκλοφορήσει και το νέο τίτλο της σειράς “The Legend of Zelda” το οποίο είναι το “Breath of the Wild”. 

Aρχικά το “The Legend of Zelda: Breath of the Wild” είχε ανακοινωθεί για το Wii U το 2013 με και η Nintendo σκόπευε να το κυκλοφορήσει το 2015 όμως επειδή υπήρξαν διάφορες καθυστερήσεις αποφάσισε να το κυκλοφορήσει με την κυκλοφορία του Switch, αλλά και και για το Wii U.

Ο παίχτης αναλαμβάνει το ρόλο του Link όπου μία φωνή που του ζητάει βοήθεια τον ξυπνάει και πλέον δεν θυμάται τίποτα και κανέναν μετά τα γεγονότα με το Calamity Ganon το οποίο πλέον έχει γίνει πολύ ισχυρό. Αυτό που καλείται να κάνει ο παίχτης ως Link είναι να ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι στον τεράστιο ανοιχτό κόσμο του παιχνιδιού για να μπορέσει να φτάσει στο κάστρο της Hyrule, και να αντιμετωπίσει το Calamity Ganon.
Με τον χάρτη να είναι ελεύθερος για εξερεύνηση, ο παίχτης θα συναντήσει διάφορα τοπία από χιονισμένες βουνοκορφές μέχρι ερήμους και ηφαίστεια όπου στη διαδρομή του θα αντιμετωπίσει διάφορους εύκολους αλλά και πολύ δύσκολους αντιπάλους οι οποίοι με την ήττα τους θα τον επιβραβεύουν με διάφορα αντικείμενα. Εκτός όμως από τους εχθρούς στο δρόμο του ο παίχτης θα βρει και διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, πλανόδιους που είτε πουλάνε πράγματα, είτε έχουν side missions που μπορεί να πραγματοποιήσει, πόλεις που του επιτρέπουν το fast travel αλλά και να ξεκλειδώσει τον χάρτη της συγκεκριμένης περιοχής, πύργους και φυσικά shrines.
 
Όπως και με τις πόλεις έτσι και με τα shrines ο παίχτης μπορεί να κάνει fast travel και λύνοντας τους γρίφους που κρύβουν να αποκτήσει νέες δυνατότητες όπως είναι το η δημιουργία βόμβας, η διακοπή του χρόνου σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, η ψύξη του νερού και ο μαγνητισμός αντικειμένων. 

Από πλευράς παραμετροποιήσεων το “The Legend of Zelda: Breath of the Wild” επιτρέπει στον παίχτη να αλλάξει την εμφάνιση και τον εξοπλισμό του Link, να δημιουργήσει τα δικά του όπλα και φαγητά από αντικείμενα που βρίσκει και θα τον βοηθήσουν στην πορεία του.Επίσης ο παίχτης μπορεί να βελτιώσει τη μπάρα ζωής του πρωταγωνιστή και την αντοχή του κάθε φορά που κάνει level up μαζεύοντας τα ειδικά spirit orbs.
 
Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι αρκετά καλά όμως πολλές φορές υπήρχε μία μικρή καθυστέρηση όταν το Switch ήταν συνδεδεμένο με την τηλεόραση με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποια frame drops. 
Πέρα από αυτό το παιχνίδι είναι ίσως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό και είναι πραγματικά άξιος διάδοχος της σειράς. Όλοι όσοι το δοκιμάσουν σίγουρα θα το ευχαριστηθούν ακόμα και αν δεν έχουν παίξει κάποιον προηγούμενο τίτλο της σειράς.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version