Site icon NewsIT

Υψηλό το ποσοστό των Ελλήνων που έχουν λογαριασμό σε social sites

11.11.2009 | 10:12
Υψηλό το ποσοστό των Ελλήνων που έχουν λογαριασμό σε social sites

Έρευνα που έγινε σε 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας...

…κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση των ευρωπαϊκών χωρών που οι πολίτες της διατηρούν λογαριασμό σε κάποιο site κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα το 63% των Ελλήνων χρηστών έχει δημιουργήσει προφίλ σε κάποια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης (social networking), την ώρα που ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 45%. Το υψηλό αυτό ποσοστό φέρνει την Ελλάδα στην τρίτη θέση πανευρωπαϊκά, μετά τη Δανία και τη Νορβηγία. Το 33% των Ελλήνων ανανεώνει το προφίλ του καθημερινά (ευρωπαϊκός μέσος όρος 15%), ενώ το 37% παρακολουθεί καθημερινά τα προφίλ των φίλων του (ευρωπαϊκός μ.ό. 19%). Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ο Έλληνας χρήστης είναι ένας συνειδητοποιημένος χρήστης που έχει αναπτύξει μια στενή επαφή με το Διαδίκτυο. Η έρευνα αναδεικνύει το προφίλ ενός ιδιαίτερα ενεργού, κοινωνικού και συνειδητοποιημένου χρήστη. Το 66% μπαίνει στο Διαδίκτυο καθημερινά (ευρωπαϊκός μ.ό. 53%), ενώ το 24% είναι ενεργά συνδεδεμένο για περισσότερες από τέσσερις ώρες (ευρωπαϊκός μ.ό. 17%).

Το 19% των Ελλήνων χρηστών εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο (iPhone, Blackberry κ.λπ.) και να έχει συνδρομή σε υπηρεσία πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω κινητού (ευρωπαϊκός μ.ό. 15%). Το 54% ελέγχει το e-mail του καθημερινά (ευρωπαϊκός μ.ό. 37%).

Η χώρα μας τα πηγαίνει πολύ καλά στο Διαδίκτυο, αρκεί η πλοήγηση σε αυτό να γίνεται πάντα με προσοχή και ενημέρωση για τους κινδύνους που παραμονεύουν στον αχανή κόσμο του.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version