Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εξωτερική θερμομόνωση: Το Α και το Ω για ένα ζεστό σπίτι

Εξωτερική θερμομόνωση: Το Α και το Ω για ένα ζεστό σπίτι

Και δεν είναι υπερβολή αφού το 32% της συνολικής ζήτησης ενέργειας στην Ελλάδα το αντιπροσωπεύουν οι κατοικίες.
Στα νοικοκυριά, μόνο για τη θέρμανση, καταναλώνεται το 60% της τελικής συνολικής ενέργειας και παρότι ο κανονισμός Θερμομόνωσης ισχύει από το 1979, μόλις το 30% των κτιρίων την διαθέτει.

Τα ελληνικά σπίτια είναι από τα πιο ενεργοβόρα της Ευρώπης και παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες σε αυτό.
Μεταξύ αυτών, η παλαιότητα, η ελλιπής προστασίας από το εξωτερικό περιβάλλον αλλά και η απουσία περιβαλλοντικής αντίληψης κατά το σχεδιασμό των κατοικιών.

Έτσι η ζήτηση ενέργειας αυξάνεται συνεχώς με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το περιβάλλον, να αυξάνεται το ενεργειακό έλλειμμα και στο τέλος να επιβαρύνονται οικονομικά οι πολίτες αλλά και η οικονομία.

Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Knauf THERMOPROSOPSIS

Η Knauf για ακόμη μια φορά είναι παρούσα στις εξελίξεις και προσπαθεί με νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες να συμβάλει:

■ Στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας.
■ Στην προστασία του περιβάλλοντος.
■ Στην καλλιέργεια μιας σύγχρονης ενεργειακής συμπεριφοράς παρέχοντας πιστοποιημένα ενεργειακά αποδοτικά συστήματα δόμησης που είναι απαραίτητα για τις χιλιάδες κατοικίες της χώρας μας που χρήζουν εξοικονόμησης ενέργειας και ανακαίνισης.

Πως θωρακίζεται ενεργειακά το σπίτι

Κατά την εφαρμογή του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης Knauf THERMOPROSOPSIS επικολλώνται θερμομονωτικές πλάκες ειδικών προδιαγραφών εξωτερικά στις όψεις των κτιρίων. Στην συνέχεια διαμορφώνονται επάνω τους τα επιθυμητά διακοσμητικά αρχιτεκτονικά στοιχεία (σκοτίες, κορνίζες κτλ) και τέλος εφαρμόζονται υψηλής ποιότητας επιχρίσματα ενισχυμένα με κατάλληλο υαλόπλεγμα. Τα τελικά επιχρίσματα είναι έγχρωμα ή λευκά και υπάρχει η δυνατότητα για επιλογή ανάμεσα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τεχνοτροπίες.

Ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε κτιρίου και τις απαιτήσεις σας, η Knauf προτείνει τρεις εναλλακτικές επιλογές που καλύπτουν πλήρως κάθε κατασκευαστική ανάγκη.

Το μονωτικό υλικό του συστήματος:

Λευκές ή γραφιτούχες αυτοσβενύμενες πλάκες διογκωμένου πολυστυρενίου EPS 60 ή EPS 80, οι οποίες παράγονται σε διαστάσεις 1,00 x 0,60m με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές EN 13163:2001. Το πάχος του μονωτικού υλικού καθορίζεται από τη μελέτη θερμομόνωσης που εκπονείται σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό.

Πλεονεκτήματα

■ Εξοικονόμηση ενέργειας

Το σύστημα Knauf THERMOPROSOPSIS καταργεί τις θερμογέφυρες, αξιοποιεί την θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων εξασφαλίζοντας θερμική άνεση στον εσωτερικό χώρο. Μειώνει τις διαφορές θερμοκρασίας της εσωτερικής επιφάνειας των δομικών στοιχείων με αυτή του αέρα συμβάλλοντας σημαντικά στον περιορισμό των δαπανών θέρμανσης τον χειμώνα και του δροσισμού το καλοκαίρι.

■ Εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου

Με την επιλογή του συστήματος Knauf THERMOPROSOPSIS δεν απαιτείται διπλός εξωτερικός τοίχος προκειμένου να τοποθετηθεί θερμομονωτικό υλικό στο διάκενο. Μπορούμε να κτίσουμε μονό (δρομικό) εξωτερικό τοίχο, με αποτέλεσμα να κερδηθούν πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμης επιφάνειας.

■ Πλήρης στεγάνωση των προσόψεων

Το σύστημα Knauf THERMOPROSOPSIS προσφέρει τέλεια προστασία από το νερό της βροχής και την εξωτερικά εισερχόμενη υγρασία. Επίσης προστατεύει από την μούχλα, τα βακτηρίδια και την εσωτερική υγρασία λόγω της εξασφάλισης ομοιόμορφης θερμοκρασίας στους εσωτερικούς χώρους.

■ Αποφυγή ρηγματώσεων στον εξωτερικό σοβά

Λόγω της εξαιρετικής ποιότητας και της ελαστομέρειας των υλικών του συστήματος Knauf, οι τελικές επιφάνειες είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στις ρηγματώσεις και τα χρώματά τους δεν ξεφλουδίζουν, καθόσον τα τελικά επιχρίσματα είναι έγχρωμα στη μάζα τους.

■ Ιδανικός τρόπος αναπαλαίωσης και θερμομόνωσης υφισταμένων κτιρίων

Έχει το πλεονέκτημα, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του, να μην διακόπτονται οι λειτουργίες χρήσης του κτιρίου. Δίνει κορυφαίας αισθητικής εξωτερικές επιφάνειες διατηρώντας παράλληλα τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και την ταυτότητα του κτιρίου.

■ Προσθέτει αξία στο ακίνητο

Σύμφωνα με το αναβαθμισμένο ενεργειακό πιστοποιητικό ο ιδιοκτήτης ενός οικοδομικού ακινήτου θα έχει περισσότερες πιθανότητας να το μισθώσει ή να το πωλήσει σε συμφέρουσες γι΄ αυτόν τιμές.

■ Αρχιτεκτονική ελευθερία

Η μεγάλη ευκολία επεξεργασίας, εφαρμογής και διαμόρφωσης της πρόσοψης με το σύστημα των υλικών του Knauf THERMOPROSOPSIS δίνει απεριόριστη ελευθερία για την δημιουργία ιδιαίτερα ελκυστικών αρχιτεκτονικά προσόψεων.

Μαθαίνοντας για την εσωτερική θερμομόνωση

Η εσωτερική θερμομόνωση Knauf, μπορεί να δώσει ολοκληρωμένη θερμομόνωση καθώς υπάρχουν λύσεις για όλα τα στοιχεία των κτιρίων (τοιχοποιία, οροφή, δάπεδο) με άριστα χαρακτηριστικά συντελεστών θερμοπερατότητας, που υπερκαλύπτουν και τις πιο αυστηρές απαιτήσεις του Κ.ΕΝ.Α.Κ. και διαθέτουν ιδιαίτερα πλεονεκτήματα.

• Κορυφαία θερμομόνωση
• Εύκολη εφαρμογή
• Ξεχάστε λάσπες, μπάζα και γκρεμίσματα
• Ταχύτητα δόμησης
• Άριστη τελική επιφάνεια
• Βέλτιστη σχέση απόδοσης-τιμής

Εσωτερική θερμομόνωση τοίχων με τα συστήματα
Knauf InTherm


Η εσωτερική θερμομόνωση Knauf είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για παλαιές κατοικίες όπου γρήγορα, καθαρά και με χαμηλό κόστος μπορεί να βελτιωθεί καθοριστικά η θερμομονωτική αξία του κτιρίου. Η επένδυση των εξωτερικών τοίχων μπορεί να γίνει με έτοιμα θερμομονωτικά πανέλα Knauf InTherm που επικολλούνται με γυψόκολλα.

Μπορείτε να θερμομονώσετε εσωτερικά αμόνωτες εξωτερικές τοιχοποιίες όλων των ειδών, όπως από τούβλα, σκυρόδεμα, πέτρα ή τσιμεντόλιθους. Η εσωτερική θερμομόνωση είναι μονόδρομος όταν η τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης είναι τεχνικά αδύνατη ή δεν επιτρέπεται (διατηρητέα κτίρια, παραδοσιακοί οικισμοί). Έχει επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την εφαρμογή της
στις πολυκατοικίες, όπου ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να μονώσει το σπίτι του με λίγα χρήματα,
αναβαθμίζοντάς το τουλάχιστον κατά μια ενεργειακή κατηγορία, χωρίς να χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών.

Σε αρκετές περιπτώσεις η εσωτερική θερμομόνωση δίνει λύσεις σε αμόνωτα κτίρια που είναι σε επαφή το ένα με το άλλο, σε πυκνή δόμηση όπως σε κέντρα πόλεων και στην ανεξαρτήτη θερμομόνωση διαμερισμάτων υφιστάμενων πολυκατοικιών. H λύση της εσωτερικής θερμομόνωσης
με γυψοσανίδα και μονωτικό υλικό προβάλλει ως οικονομικά η βέλτιστη μειώνοντας σημαντικά
τις απώλειες ενέργειας, αλλά και αποφεύγοντας άσκοπες δαπάνες. Επίσης λόγω της γρήγορης
απόδοσης στη θέρμανση ή στο δροσισμό, ενδείκνυται ιδιαίτερα για εξοχικές κατοικίες και κτίρια γραφείων.

Το έτοιμο θερμομονωτικό πανέλο Knauf InTherm αποτελείται από άνθυγρη γυψοσανίδα και θερμομονωτική πλάκα γραφιτούχου διογκωμένου πολυστυρενίου EPS 80 με λ=0,032 W/m.Κ.
Το πάχος των θερμομονωτικών πλακών είναι από 5 έως 8cm ανάλογα με την μελέτη ενεργειακής απόδοσης.

Στα πλεονεκτήματά του προσμετράται η υψηλή δυνατότητα διαπνοής η οποία επιτρέπει την αποβολή υδρατμών από το εσωτερικό του κτιρίου. Επίσης λόγω των εξαιρετικών θερμομονωτικών ιδιοτητών του γραφιτούχου EPS 80 εξοικονομείται ωφέλιμος χώρος, με την εφαρμογή μικρότερου πάχους σε σύγκριση με τα υπόλοιπα θερμομονωτικά υλικά.

Συμβάλουμε στην βιωσιμότητα του περιβάλλοντος

Ο πιο απλός, αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος προστασίας του περιβάλλοντος είναι να θερμομονώσουμε σωστά τις κατοικίες μας και τα κτίρια με την χρήση υψηλής απόδοσης θερμομονωτικών υλικών. Έτσι περιορίζουμε τις καταναλώσεις πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος που απαιτούνται για τη θέρμανση και τον δροσισμό τους μειώνοντας την επίδρασή τους στην κλιματική αλλαγή.

Οικολογική συνείδηση Knauf

Οι γυψοσανίδες Knauf αποτελούν φυσικό οικολογικό υλικό καθώς παράγονται από 100% φυσικό γύψο και στην μάζα τους δεν υπάρχει καθόλου χημεία αλλά μόνο φύση. Η υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στην Αμφιλοχία χρησιμοποιεί μεθόδους παραγωγής οι οποίες δεν επιβαρύνουν
το περιβάλλον και είναι φιλικές προς τους εργαζομένους.

Το γραφιτούχο διογκωμένο πολυστυρένιο EPS 80 είναι 100% ανακυκλώσιμο και έχει συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ=0,032 W/m.K. Προσφέρει κορυφαία θερμομόνωση με μικρό πάχος
και είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή του στη μείωση των εκπομπών CO2, καθώς εξοικονομεί τεράστια ποσά ενέργειας σε σύγκριση με αυτά που απαιτούνται για την παραγωγή του.

Γιατί εσωτερική θερμομόνωση Knauf;

• Θερμομόνωση και ενεργειακή αναβάθμιση
Εκοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους λειτουργίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις των νέων ενεργειακών πιστοποιητικών.

• Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός

Με οικολογική συνείδηση για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και παροχή άνεσης και λειτουργικότητας στην κατοικία.

• Βέλτιστη επένδυση χρημάτων

Γρήγορες, εύκολες και οικονομικές λύσεις, με αντοχή στο χρόνο, για τον εκσυγχρονισμό του ακινήτου και την αύξηση της εμπορικής του αξίας.

Θέρμανση - Εξοικονόμηση Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε