Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Επιδοτηθείτε με έως 70% αλλάξτε κουφώματα και εξοικονομήστε ενέργεια χειμώνα – καλοκαίρι

Επιδοτηθείτε με έως 70% αλλάξτε κουφώματα και εξοικονομήστε ενέργεια χειμώνα – καλοκαίρι

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει οδηγήσει τα νοικοκυριά στην αναζήτηση πιο αποτελεσματικών τρόπων να προστατευτούν από το υψηλό ενεργειακό κόστος.

Σε αυτό το πλαίσιο το ενδιαφέρον έχει στραφεί στην εξοικονόμηση ενέργειας που μπορούμε να επιτύχουμε, μέσα από συγκεκριμένες επιλογές και χρήσεις δομικών υλικών.
Μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους για την απώλεια ενέργειας στις κατοικίες είναι τα παλιά κουφώματα. Τα παλιά παράθυρα και οι πόρτες ευθύνονται για την απώλεια θερμότητας κατά τη χειμερινή περίοδο και την απώλεια ψύξης κατά την καλοκαιρινή, που σύμφωνα με μελέτες μπορεί να φτάσει το 35%.
Οι λόγοι που οδηγούν στην αντικατάσταση κουφωμάτων είναι κυρίως η παλαιότητα, η χαμηλή στεγάνωση, το γεγονός ότι τα υπάρχοντα κουφώματα έχουν μονά τζάμια και δεν είναι δυνατό σ’ αυτά να τοποθετηθούν διπλά, μια πιθανή ανακαίνιση κ.λ.π. Όποιος και να είναι ο λόγος η αλλαγή κουφωμάτων προσφέρει αισθητική αναβάθμιση της οικίας αλλά κυρίως ενεργειακή αναβάθμισή της. Λόγω του γεγονότος ότι τα κουφώματα νέας γενιάς προσφέρουν υψηλούς συντελεστές στεγάνωσης και θερμομόνωσης.
Οι απώλειες περιορίζονται σημαντικά και επιτυγχάνουμε εξοικονόμηση αντικαταστήσουμε τα παλιά κουφώματα με νέας τεχνολογίας συστήματα αλουμινίου που έχουν ισχυρές θερμομονωτικές ιδιότητες, εκμεταλλευόμενοι και τις υψηλές επιδοτήσεις του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον».  Η αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων, εκτός από τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, προσφέρει σε κάθε σπίτι:
• Υψηλή ασφάλεια και προστασία
• Ηχομόνωση
• Αισθητική
• Ανθεκτικότητα
• Λειτουργικότητα

Δείτε τα δικαιολογητικά και τα βήματα για το πρόγραμμα επιδοτήσης εξοικονομώ κατ’οίκον εδώ

Διαβάστε όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη Θέρμανση και την Εξοικονόμηση ενέργειας εδώ

Θέρμανση - Εξοικονόμηση Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε