Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Φοροαπαλλαγή ως 1.500 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων

Φοροαπαλλαγή ως 1.500 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων

Φοροαπαλλαγή για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η τροπολογία αποτελεί αντικείμενο συζήτησης του ΥΠΕΚΑ με το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα. Η πρόταση του ΥΠΕΚΑ προβλέπει την αφαίρεση από το φόρο του 10% της δαπάνης που θα γίνει για την ενεργειακή αναβάθμιση με ανώτατο ποσό δαπάνης τις 15.000 ευρώ. Που σημαίνει ότι η φοροαπαλλαγή φτάνει ως τα 1.500 ευρώ.

Στις δαπάνες που θα ληφθούν υπόψη περιλαμβάνονται:

1) Η αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου για την εγκατάσταση τηλεθέρμανσης ή η νέα εγκατάσταση τηλεθέρμανσης ή συστήματος που κάνει χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και οι παρεμβάσεις στο υφιστάμενο σύστημα που αφορούν σε σύστημα αντιστάθμισης στον καυστήρα/ λέβητα σε συνδυασμό με αυτονομία θέρμανσης και μόνωση σωληνώσεων.

2) Η αλλαγή εγκατάστασης κεντρικού κλιματισμού χρήσης καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο ή νέα εγκατάσταση φυσικού αερίου.

3) Η αγορά και εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και η εγκατάσταση κεντρικού κλιματισμού με χρήση ηλιακής ενέργειας.

4) Η αγορά και εγκατάσταση αποκεντρωμένων συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (φωτοβολταϊκά, μικρές ανεμογεννήτριες) και συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και ψύξης- θέρμανσης με χρήση φυσικού αερίου ή ανανεώσιμων πηγών.

5) Η θερμομόνωση σε υφιστάμενα κτίρια με τοποθέτηση διπλών θερμομονωτικών υαλοπινάκων και θερμομονωτικών πλαισίων/ κουφωμάτων (στα οποία συμπεριλαμβάνονται εξωτερικά καλύμματα, παντζούρια και ρολά) και η τοποθέτηση θερμομόνωσης.

6) Η δαπάνη για τη διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης από αρμόδιο επιθεωρητή.

Θέρμανση - Εξοικονόμηση Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε