Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

28 Οκτωβρίου: Φεύγει από το Μαθράκι ο 10χρονος Τάσος που κάθε χρόνο κάνει παρέλαση μόνος – Ξεσπά η μητέρα του

28 Οκτωβρίου: Φεύγει από το Μαθράκι ο 10χρονος Τάσος που κάθε χρόνο κάνει παρέλαση μόνος – Ξεσπά η μητέρα του

Ο 10χρονος Τάσος θα κάνει παρέλαση για τελευταία φορά στο Μαθράκι. Το παιδί που κάθε χρόνο τέτοια μέρα γίνεται θέμα συζήτησης θα φύγει με τη μητέρα του, για την Τήλο…

Ο μικρός μαθητής θα κάνει παρέλαση και πάλι μόνος, συνοδευόμενος από τη δασκάλα του. Όπως λέει η μητέρα του, η ίδια έχει στοχοποιηθεί και πήρε την απόφαση να φύγει από το Μαθράκι με το παιδί της. «Είναι δυστυχώς η τελευταία φορά που ο Τάσος θα κάνει παρέλαση εδώ. Πώς να νιώθει ένα παιδάκι όταν υπάρχει εκφοβισμός προς τη μητέρα του; Πρέπει να φροντίσω για την ψυχική υγεία του παιδιού μου» είπε αρχικά η μητέρα του και εξήγησε: «Υπάρχουν παντού δυο – τρεις ανάποδοι, όμως εδώ βρίσκονται σε καίριες θέσεις. Υπήρξαν πολύ άσχημα σκηνικά όταν ζήτησα να μην υπάρχουν φιάλες υγραερίου στο μέρος που κάνει μάθημα το παιδί μου.»

Ο 10χρονος Τάσος, που είναι ορμώμενος από τη Θεσσαλονίκη, αλλά γεννήθηκε και έζησε στη Γερμανία, με περισσή περηφάνια θα σηκώσει σήμερα τη γαλανόλευκη και θα παρελάσει συνοδευόμενος από τη δασκάλα του, για τη γιορτή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, προκαλώντας και πάλι δάκρυα χαράς σε όλους τους παρευρισκόμενους στο Μαθράκι.

Ο μικρός Τάσος, έχει περιγράψει την καθημερινότητά του στο Μαθράκι. «Κάθε μέρα πάω σχολείο, πάω έξω βόλτες. Μου αρέσει το σχολείο, κάνω τα μαθήματά μου, μετά λίγο ηλεκτρονικά και μετά ζωγραφίζω και παίζω με τα παιχνίδια μου, περνάω καλά», είπε και αποκάλυψε ότι θέλει να γίνει youtuber.

«Έζησα 10 χρόνια στην Αμερική και 8 στην Γερμανία. Όταν έβλεπα το μικρό μου παιδί να μεγαλώνει πάνω από μια ηλεκτρονική συσκευή, όπως τα περισσότερα παιδιά στο εξωτερικό, ήταν κάτι που δεν ήθελα. Ήθελα μια πιο ποιοτική ζωή και να στηρίξω έναν τόπο της Ελλάδας που κοντεύει να ξεχαστεί», είχε πει πέρυσι τέτοια μέρα η Τζένη Γιαννοπούλου, η μητέρα του μικρού μαθητή.

Τα ακριτικά μέρη είναι λίγο ξεχασμένα και λίγο πέρα από το οπτικό πεδίο του κράτους, επεσήμανε η κ. Γιαννοπούλου και η άφιξή τους στο νησί στάθηκε η αφορμή, να βρεθεί σχολική στέγη για τον μικρό Τάσο, δασκάλα και γιατρός. Όλα αυτά με πολύ τρέξιμο από την πλευρά της, όπως είπε χαρακτηριστικά για να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες σε Υπουργείο Παιδείας, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και δήμο.

Πολύ γρήγορα, ωστόσο, διατέθηκε μια κοινοτική αίθουσα, με παραχώρηση του δήμου, την οποία, η δασκάλα του Τάσου έχει διαμορφώσει υποδειγματικά τόνισε η κ. Γιαννοπούλου. Η ίδια και ο 10χρονος Τάσος έχουν αγκαλιαστεί από όλους τους κατοίκους. «Όταν έρχεσαι και βλέπουν ότι επιθυμείς να ενσωματωθείς, οι αγκαλιές και τα σπίτια τους είναι ορθάνοιχτα. Το παιδί μου έχει αποκτήσει δεν ξέρω πόσες γιαγιάδες και παππούδες, πόσες θείες και θείους. Ένα ολόκληρο νησί τρέχει για ένα παιδί», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γιαννοπούλου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις