Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

28η Οκτωβρίου: Συγκινεί μαθήτρια με καταγωγή από την Κένυα στην παρέλαση – «Είμαι υπερήφανη για την πατρίδα μου»

28η Οκτωβρίου: Συγκινεί μαθήτρια με καταγωγή από την Κένυα στην παρέλαση – «Είμαι υπερήφανη για την πατρίδα μου»
In Time

Εντυπωσιακή ήταν η παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με 21 σχολεία του δήμου να παρελαύνουν. Μια από τις παρουσίες συγκίνησε ιδιαίτερα και δεν είναι άλλη από την μαθήτρια του 32ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Βεατρίκη Ντούγκου, ο πατέρας της οποίας είναι από την Κένυα.

«Ο μπαμπάς μου είναι από την Κένυα και η μητέρα από τη Θεσσαλονίκη. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα παρέλαση και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία με πάρα πολύ καλή οργάνωση» ανέφερε η ίδια μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου. Όπως τόνισε, μάλιστα, «νιώθω περήφανη για την πατρίδα μου και χαρά που εκπροσώπησα το σχολείο μου».

Σύμφωνα με το GRTimes.gr η Βεατρίκη είναι αθλήτρια του στίβου στον Σύλλογο του Ρήγα Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας εξαιρετικούς χρόνους από μικρή ηλικία στα 100 και 200 μέτρα, καθώς επίσης και στα 100 μέτρα μετ’ εμποδίων. Συμμετείχε σε Πανελλήνια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

H μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – όπως κάθε χρόνο – πραγματοποιείται την προηγούμενη μέρα της μεγάλης στρατιωτικής, για την 28η Οκτωβρίου. 

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και μετά ακολούθησαν μαθητές από τα σχολεία του δήμου. Νέες από το Λύκειο Ελληνίδων ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές, ανέλαβαν τον ρόλο των δεικτών στην παρέλαση, μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις