Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Aπίστευτες εικόνες συνωστισμού στην Πάτρα – Στο σημείο η αστυνομία (pics)

Aπίστευτες εικόνες συνωστισμού στην Πάτρα – Στο σημείο η αστυνομία (pics)
Φωτογραφία thebest.gr

Νέες εικόνες συνωστισμού σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (8/10) στην Πάτρα, αν και την περασμένη Τρίτη (6/10) στην Αχαΐα έχει επιβληθεί μίνι lockdown προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Κάποιοι Πατρινοί όμως φαίνεται πως ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης.

Το βράδυ της Πέμπτης (8/10), όπως μεταδίδει το thebest, κόσμος – κυρίως νέοι – ήταν συγκεντρωμένος στα σκαλιά της Αγία Νικολάου και στα σκαλιά της Γεροκωστοπούλου. Τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού έχουν επιβάλλει αλλαγές στα ωράρια των καταστημάτων εστίασης στην Πάτρα και αρκετός κόσμος φαίνεται πως επιλέγει τα συγκεκριμένα σημεία για να συνεχίσει τη διασκέδασή του.

Σύμφωνα με το thebest, στο σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένος ο κόσμος το βράδυ της Πέμπτης (8/10) βρισκόταν και περιπολικό της Αστυνομίας καθώς και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, με τους αστυνομικούς να επιβλέπουν την κατάσταση και να ελέγχουν την τήρηση των μέτρων.

Δείτε φωτογραφίες από την Πάτρα 

Click4more: Κορονοϊός: Διπλάσιοι θάνατοι και διασωληνωμένοι μέσα σε δύο μήνες – Αυτό το όριο ΜΕΘ Covid αντέχει το σύστημα


Μίνι lockdown στην Αχαΐα

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων βρίσκεται η Αχαΐα λόγω έξαρσης του κορονοϊού μετά από έκτακτη σύσκεψη του Κέντρου Επιχειρήσεων  Πολιτικής Προστασίας. Τα μέτρα προβλέπουν απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων και αναστολή λειτουργίας όλων των καταστημάτων από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη αποφασίστηκαν τα εξής:

-Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.

-Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.

-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

-Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από αύριο, Τρίτη (06.10.2020) έως και τη Δευτέρα (12.10.2020).

Πηγή φωτογραφιών: thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις