Δευτέρα, 17 Ιουν.
31oC Αθήνα

Αρκαδία: Έρχεται η ανάπτυξη στη Μεγαλόπολη – Κατατέθηκαν οι μελέτες για τα έργα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μελέτες, οι οποίες είναι έτοιμες προς χρηματοδότηση και έχουν στόχο να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης, κατέθεσε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.

Πρόκειται για πέντε μελέτες που έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από τον Ειδικό Αναπτυξιακό Πόρο της ΔΕΗ, γνωστό ως λιγνιτόσημο.

Σε τί αφορούν οι οι μελέτες

Η πρώτη μελέτη έχει να κάνει με τη δημιουργία Τεχνολογικού Μουσείου στην πόλη της Μεγαλόπολης, η δεύτερη με τη διαδικτυακή εικονική περιήγηση της Μεγαλόπολης, η τρίτη με τη δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου, για τη φιλοξενία διεθνών αγώνων μοτοσικλέτας, η τέταρτη με τη δημιουργία θερμοκηπίων μέσω τηλεθέρμανσης και η πέμπτη με την κατασκευή δικτύου αισθητήρων που θα ενημερώνουν για τη σεισμικότητα, τη μόλυνση του νερού και της ατμόσφαιρας στην περιοχή, καθώς και τα συστατικά στοιχεία του εδάφους, που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους αγρότες.

Από τον Πρύτανη στον Περιφερειάρχη

Οι συγκεκριμένες μελέτες είναι οι πρώτες που συντάχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του πανεπιστημίου και της περιφέρειας και παραδόθηκαν από τον πρύτανη, Κώστα Μασέλο στον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακούρας «το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι σημαντικός συνεργάτης της περιφέρειας και με την παράδοση των μελετών αποδεικνύει εμπράκτως ότι αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για όλη την Πελοπόννησο, με την τεχνογνωσία του ερευνητικού δυναμικού του και τις καινοτόμες ιδέες που διακρίνουν τα στελέχη».

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον πρύτανη για τις μελέτες που του παρέδωσε και ζήτησε να διαβιβάσει στο επιστημονικό προσωπικό του πανεπιστημίου τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της περιφέρειας και του ίδιου για τη δουλειά που έκαναν. Επίσης, τόνισε ότι το λιγνιτόσημο, το οποίο αποτελεί σημαντικό πόρο για την πολύπαθη περιοχή της Μεγαλόπολης, με την υλοποίηση των μελετών, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής τού λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αλλάξει τη φιλοσοφία στην αξιοποίησή του.

Ο κ. Μασέλος, συνοδευόμενος από την καθηγητή Γιώργο Λέπουρα, κατά την παράδοση των μελετών στον αντιπεριφερειάρχη, σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία και είναι έτοιμο, με τη σύμπραξη των φορέων της περιφέρειας, να συμβάλει περισσότερο στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βέροια: 45χρονη έκρυβε… 65.000 λαθραία τσιγάρα! – Είχε σπίτι της ένα μικρό εργοστάσιο

Θεσ/νίκη: Απογευματινή επίσκεψη… δωρεάν σε 2 μονάδες του ΠΕΔΥ – Νέο διευρυμένο ωράριο

Επιμένουν οι Κρητικοί για τα χημικά – Αποκλείουν τη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα

Πιερία: Συνελήφθη 62χρονος που είχε στο οικόπεδό του… σχεδόν 2 μέτρα κάνναβη!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε