Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Black Friday 2021: Ουρές στη βροχή και «δίψα» για αγορές – Τι προτιμούν και πόσα ξοδεύουν οι καταναλωτές

Black Friday 2021: Ουρές στη βροχή και «δίψα» για αγορές – Τι προτιμούν και πόσα ξοδεύουν οι καταναλωτές

Η Black Friday είναι γεγονός για ακόμα μία χρονιά, με τους καταναλωτές να γεμίζουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με μάσκες αλλά χωρίς αποστάσεις ασφαλείας περιμένουν να μπουν στο κατάστημα που τους ενδιαφέρει…

Παρά τη βροχή πολλοί και πολλές ήταν αυτοί που έσπευσαν στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις προσφορές της Black Friday. Αρκετή ώρα πριν ανοίξουν τα μαγαζιά οι καταναλωτές στη συμπρωτεύουσα είχαν πάρει θέση έξω από αυτά σχηματίζοντας ουρές πολλών μέτρων.

Στην πλειοψηφία τους γυναίκες οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να ξεχυθούν κυρίως σε καταστήματα ένδυσης αλλά και καλλυντικών. Οι εκπτώσεις στην πόλη της Θερμαϊκού ξεκινούν από 30% και φτάνουν έως και 70%.  

Οι επιχειρήσεις που έχουν συγκεντρώσεις τις περισσότερες προτιμήσεις των καταναλωτών εκτός από αυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ένδυσης, είναι και αυτές στο χώρο των ηλεκτρονικών ειδών. Εκεί οι περισσότεροι αγοραστές φαίνεται να είναι του αρσενικού φύλου, καθώς αυτό αποτυπώνονταν στις ουρές έξω από τις πόρτες των συγκεκριμένων καταστημάτων. 

Κι αν οι καταναλωτές στη συντριπτική τους πλειοψηφία φορούσαν τις μάσκες, ωστόσο δεν κρατούσαν κάποιες αποστάσεις ασφαλείας με αποτέλεσμα να συνωστίζονται.  

Μετά από καιρό το κέντρο της Θεσσαλονίκης κι ειδικά τα κατάστημα γέμισαν και πάλι με κόσμο, ενώ οι έμποροι ευελπιστούν ότι η κίνηση θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.  

Παραδοσιακά στην Black Friday oι γυναίκες δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά οι άντρες ξοδεύουν περισσότερα. Οι μέσοι όροι είναι στα 150 και 200 ευρώ αντίστοιχα.

Στη λίστα των γυναικών πάνω πάνω είναι ρούχα παπούτσια και καλλυντικά, ενώ στους άνδρες τα ρούχα, τα ηλεκτρονικά είδη και τα παπούτσια. Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς κάποιες φορές μπορεί αντί για ευκαιρίες να αγοράσουν ακριβότερα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις