Κυριακή, 14 Απρ.
27oC Αθήνα

Black Friday με υποσχέσεις για εκπτώσεις έως και 80% στη Θεσσαλονίκη

Black Friday με υποσχέσεις για εκπτώσεις έως και 80% στη Θεσσαλονίκη

Η Black Friday είναι το μεγάλο στοίχημα για μια σειρά από επιχειρηματίες και στη Θεσσαλονίκη. Υποσχέσεις για εκπτώσεις, μεγαλύτερες από κάθε άλλη χρονιά…

Με εκπτώσεις που θα εντυπωσιάσουν και τους πιο καχύποπτους και δύσκολους καταναλωτές και οι οποίες θα φτάνουν ως και το 80%, θα κυλήσει το τριήμερο της Black Friday στη Θεσσαλονίκη αρχής γενομένης από αύριο, με τους καταστηματάρχες να βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες, ημέρες τώρα, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης.

Ο ίδιος αναφέρει ότι την Κυριακή 26/11, τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να σηκώσουν ρολά προαιρετικά, με το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τον ΕΣΘ να είναι 11:00 με 18.00.

«Το στοίχημα που είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν οι καταστηματάρχες ενόψει της Black Friday, είναι να “κλέψουν” τις εντυπώσεις με τις χαμηλές τιμές που θα προσφέρουν και έτσι να δουν γεμάτα τα ταμεία τους», τονίζει ο ίδιος χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι «πραγματικά όλοι κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια». Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ότι οι εκπτώσεις που θα δουν οι καταναλωτές θα κυμαίνονται από 40% έως και 80%.

Άλλωστε, όπως προσθέτει, «οι καταστηματάρχες γνωρίζουν πια πολύ καλά ότι αν δεν καταφέρουν να εντυπωσιάσουν με τις χαμηλές τιμές τους, τότε δεν θα δουν καταναλωτές να μπαίνουν στα μαγαζιά τους και έτσι δεν θα πουλήσουν». Ο ίδιος επισημαίνει ότι «με το φορολογικό νομοσχέδιο που έπεται, το οποίο πρέπει η πολιτεία να το αποσύρει, αφού δεν είναι καν διαπραγματεύσιμο, τα περιθώρια στενεύουν και αυτό είναι σαφές για όλους».

Λέγοντας ότι η κατάσταση στην αγορά είναι «άσχημη», με τους τζίρους των καταστημάτων να βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ο πρόεδρος του ΕΣΘ επισημαίνει ότι το επερχόμενο τριήμερο της Black Friday αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τους καταστηματάρχες «όχι να ρεφάρουν τις μεγάλες ζημιές που ήδη μετρούν, αλλά να καταφέρουν να ρευστοποιήσουν και έτσι να καλύψουν ορισμένα από τα συσσωρευμένα χρέη που έχουν δημιουργηθεί τελευταία».

Ο υψηλός πληθωρισμός, η ακρίβεια στα τρόφιμα, στα καύσιμα και στην ενέργεια, έχουν αποδυναμώσει σημαντικά το … πορτοφόλι των καταναλωτών όπως διαπιστώνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ και για αυτό και σημειώνει: «οι πολίτες δεν έχουν χρήματα για να ψωνίσουν στα μαγαζιά. Το βλέπω και από εμένα τον ίδιο, που είμαι και εγώ άλλωστε καταναλωτής».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φιλιπίδης απευθυνόμενος στους καταναλωτές, τους διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι οι εκπτώσεις που θα δουν τις επόμενες ημέρες στην αγορά δεν θα είναι σε καμία περίπτωση παραπλανητικές, αφού όπως εξηγεί «πλέον ξέρουν όλοι ότι οι Έλληνες καταναλωτές είναι ενημερωμένοι και υποψιασμένοι και έχουν ξεκινήσει να βολιδοσκοπούν την αγορά ημέρες τώρα».

Επισημαίνεται ότι σήμερα το απόγευμα στις 18.00, εμποροϋπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία ενόψει της Black Friday που ξεκινά αύριο. Το ραντεβού τους έχει δοθεί στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους γωνία.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις