Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δελφοί: Προσαγωγές Χρυσαυγιτών για παράνομη εκδήλωση – Παρεμπόδιζαν τους υπόλοιπους επισκέπτες – Η απάντηση του συνδέσμου – Φωτό και βιντεο!

xa-stereas.blogspot
xa-stereas.blogspot

– Σύμφωνα με την αστυνομία οι Χρυσαυγίτες προσπάθησαν να στήσουν εκδήλωση χωρίς να έχουν πάρει άδεια
– Φορούσαν ομοιόμορφες στολές και δημιουργούσαν προβλήματα στους υπόλοιπους επισκέπτες των Δελφών
– Για… καθιερωμένες εισηγήσεις και συζητήσεις εκπαιδευτικού κύκλου κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή
– Δείτε το βίντεο από την επέμβαση της αστυνομίας και τις προσαγωγές των μελών του συνδέμου

Οι οκτώ χρυσαυγίτες προσπάθησαν υπό το φως της πανσελήνου να πραγματοποιήσουν χωρίς άδεια εκδήλωση «ιστορικο-εκπαιδευτικού» χαρακτήρα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Οι προσαχθέντες παρεμπόδιζαν τους υπόλοιπους επισκέπτες

Σύμφωνα με την αστυνομία οι προσαχθέντες, παρεμπόδιζαν και τους υπόλοιπους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος παρέμεινε ανοικτός χθες το βράδυ, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Τα μέλη του εθνικιστικού κόμματος, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους πολίτες που απολάμβαναν την καθιερωμένη βραδινή λειτουργία του χώρου κατά την πανσέληνο του Αυγούστου, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν μία εκδήλωση «με καθιερωμένες εισηγήσεις και συζητήσεις στα πλαίσια του εκπαιδευτικού κύκλου “θέματα ελληνική ιστορίας” στον αρχαιολογικό χώρο που παραμένει ανοιχτός μια νύχτα το χρόνο κατά την Πανσέληνο του Αυγούστου», όπως αναφέρει ιστοσελίδα του συνδέσμου.
xa-stereas.blogspot
xa-stereas.blogspot
xa-stereas.blogspot

Κατά την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, η εκδήλωση στο «ιερότερο σημείο του αρχαίου κόσμου» θα περιελάμβανε «καθιερωμένες εισηγήσεις και συζητήσεις στα πλαίσια του εκπαιδευτικού κύκλου ‘θέματα ελληνική ιστορίας’.

Η βεβήλωση του χώρου από πολιτικό φορέα και μάλιστα χωρίς καμία προσπάθεια να τηρηθεί η νομιμότητα, δηλαδή να ζητηθεί η απαραίτητη άδεια, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και τους φορείς. Δείτε το βίντεο από την επέμβαση της αστυνομίας…

Η απάντηση του Ηλία Κασιδιάρη

«Δεν ήθελαν να κάνουν τελετές στον Απόλλωνα, αλλά ιστορική ενημέρωση», δικαιολόγησε ο Ηλίας Κασιδιάρης την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών το βράδυ της Τετάρτης, που προκάλεσε ένταση και οδήγησε σε οκτώ προσαγωγές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ειδωλολατρικό κόμμα, αλλά χριστιανικό. Ωστόσο όπως επεσήμανε, γίνονται δεκτοί στις τάξεις του κόμματος ειδωλολάτρες και άτομα άλλων θρησκειών, εάν δεν «ζημιώνουν το έθνος».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα γεγονότα στους Δελφούς

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε μεταξύ άλλων «την απαράδεκτη χρησιμοποίηση» του ιερού χώρου των Δελφών από όσους ενστερνίζονται την φασίζουσα ιδεολογική προπαγάνδα, προβάλλοντας έντεχνα τα ψευτο-Ελληνικοχριστιανικά ιδεώδη».

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας και Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καταδικάζονται μεταξύ άλλων «τα μισαλλόδοξα συνθήματα περί καθαρότητας του έθνους που έγραψαν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας και γέμισαν νεκρούς ανά τον κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Πέθανε ο πατέρας που πυροβόλησε τη 17χρονη κόρη του στο Άργος

Γιάννενα: Πατέρας πυροβόλησε με καραμπίνα την κόρη του, στο σπίτι που την μεγάλωσε!

Εύβοια: Ανεμοστρόβιλος πήρε και σήκωσε από τραπέζια μέχρι βάρκες – Φωτό!

Αγρίνιο: Η… εκδίκηση του χωρισμένου – Γλίτωσε στο τσακ η πρώην γυναίκα του!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε