Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εγκληματίες! Με 8 μποφόρ στέλνουν πρόσφυγες με βάρκες στα νησιά μας! Κι άλλα παιδιά νεκρά στο Αιγαίο

Συγκλονιστικές εικόνες από τη Λέσβο - Μωρά
Συγκλονιστικές εικόνες από τη Λέσβο - Μωρά, γυναίκες και παιδιά στη φουρτουνιασμένη θάλασσα - ΦΩΤΟ REUTERS

Αν και οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές στη φουρτουνιασμένη θάλασσα των 8 μποφόρ, οι δουλέμποροι δε διστάζουν από το πρωί να στέλνουν νέα “καραβάνια” με πρόσφυγες!

Η είδηση νωρίτερα για δύο νεκρά παιδιά ανοιχτά της Μυτιλήνης, συγκλονίζει. Όμως, πριν λίγο έγινε γνωστό ότι άλλα δύο μωρά, στη Σάμο αυτή τη φορά, “έσβησαν” στα κύματα. Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για μωρά 8 και 14 μηνών…

Συγκεκριμένα, τρία διαφορετικά περιστατικά με ναυάγια υπάρχουν μέχρι τώρα, που δυστυχώς δεν έχουν την καλύτερη κατάληξη, όπως διαβάζουμε στο i-samos. Το πρώτο περιστατικό έγινε νωρίς το πρωί, με ναυάγιο κοντά στο Αγαθονήσι όπου υπήρχαν 5 αγνοούμενοι και ευτυχώς μετά από πολλές έρευνες σκαφων του Λιμενικού βρέθηκε ένα μικρό κοριτσάκι 5 περίπου ετών χωρίς τις αισθήσεις του αλλά το προσωπικό ενός πλωτού σκάφους του κατάφεραν και το επανέφεραν στη ζωή! Οι άλλοι τέσσερις άνθρωποι ακόμη αναζητούνται.

ΦΩΤΟ από το i-samos

ΦΩΤΟ από το i-samos

Σε 2ο περιστατικό που είχαμε το πρωί στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο, δεν είχαμε την καλύτερη κατάληξη αφού υπήρχαν 3 αγνούμενοι από ναυάγιο που έγινε ανοιχτά της θαλάσσιας αυτής περιοχής και κατά της έρευνες βρέθηκε δυστυχώς νεκρό ένα 5χρονο κορίτσι όπου το άψυχο κορμάκι του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου! Οι άλλοι 2 ενήλικες που αναζητούνται δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί!

Στο 3ο ναυάγιο στην περιοχή του Ποσειδωνίου στη Σάμο, μία βάρκα με πρόσφυγες βούλιαξε και αμέσως σήμανε συναγερμός. Από τις έρευνες αρχικά βρέθηκε ένας άντρας νεκρός ενώ λίγο αργότερα, έγινε γνωστός ο θάνατος των δύο μωρών (8 και 14 μηνών)… Επίσης, πολλά παιδιά βρέθηκαν στην ακτή με υποθερμία!

Πηγή: i-samos

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε