Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Έκαναν τη νύχτα μέρα οι καρναβαλιστές στην Ξάνθη! (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Έκαναν τη νύχτα μέρα οι καρναβαλιστές στην Ξάνθη! (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Εκατοντάδες καρναβαλιστές στην Ξάνθη χόρεψαν υπό το φως… των πυροτεχνημάτων!

Με εκατοντάδες πυροτεχνήματα να λούζουν τον ουρανό της Ξάνθης και το κέφι να παραμένει αμείωτο πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η νυχτερινή παρέλαση των καρναβαλιστών.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, φορώντας στολές παρελθόντων ετών, χορεύοντας και τραγουδώντας έσκασαν μύτη στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης λίγο μετά τις 19.30 εκατοντάδες καρναβαλιστές που έδειχναν να αφήνουν πίσω έγνοιες και προβλήματα εκφράζοντας και εμπράκτως τον διακαή τους πόθο για διασκέδαση.

Οι καρναβαλιστές, φέτος χωρίς τη συνοδεία άρματος, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας και κινούμενοι επί της 28ης Οκτωβρίου έφτασαν στην Κεντρική Πλατεία όπου στήθηκε μουσικοχορευτικό πάρτι, με πυροτεχνήματα και… κέφι που έρεε άφθονο.

Η νυχτερινή παρέλαση αποτελεί θεσμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Ξάνθη δίνοντας κάθε χρόνο το στίγμα του καρναβαλιού αλλά και των όσων ακολουθούν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση το μεσημέρι της Κυριακής.

Στην παρέλαση συμμετείχαν τα πληρώματα των πολιτιστικών συλλόγων που θα λάβουν μέρος στη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της Ξάνθης, αλλά και απλοί πολίτες και επισκέπτες. Ήδη από νωρίς ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της πόλης, η 28ης Οκτωβρίου, είχε πεζοδρομηθεί για να υποδεχθεί τους καρναβαλιστές, ενώ οι πολίτες παρατάχθηκαν περιμετρικά του δρόμου για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

πηγή ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: ThrakiToday

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο από τη νυχτερινή παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού

Εύβοια: Το καρναβάλι είχε τρακτέρ και άλογα! (ΦΩΤΟ)

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε