Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ένταση ξανά στη Χαλκιδική για τα μεταλλεία!

Aπό τη διαμαρτυρία στον Πολύγυρο - ΦΩΤΟ από twitter/katerinaelikaki
Aπό τη διαμαρτυρία στον Πολύγυρο - ΦΩΤΟ από twitter/katerinaelikaki

Επεισόδια που προκλήθηκαν από διαδηλωτές που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων στη Χαλκιδική καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία.

Υποστηρίζουν ότι στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 3 άτομα.
Από την άλλη, όπως διαβάζουμε στο ThessToday, η πλευρά των Ιερισσιωτών κάνει λόγο για “γελοιότητες” αμφισβητώντας τα όσα λένε οι μεταλλωρύχοι.

Τα επεισόδια σύμφωνα με τις καταγγελίες, έγιναν μετά την διαδήλωση στον Πολύγυρο από τους κατοίκους της Ιερισσού και από αλληλέγγυους τους,
όταν πολλοί από τους συγκεντρωμένους πήγαν στο δημαρχείο της Αρναίας.

Εκεί, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, οι διαδηλωτές “πολιόρκησαν” το Δημαρχείο και απειλούσαν να μπουν μέσα στο κτίριο, στο οποίο βρισκόταν ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας.

Στη συνέχεια, κάποιοι από τους διαδηλωτές φέρονται να πήγαν με τα αυτοκίνητα τους στο Παλαιοχώρι και στη διασταύρωση προς Μ. Παναγία το κομβόι τους σταμάτησε.
Εκεί, υποστηρίζει πάντα η πλευρά των εργαζομένων, επιτέθηκαν σε θαμώνες καφετέριας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια κοπέλα αλλά και 2 αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο πήγαν και δυνάμεις των ΜΑΤ για να σταματήσουν τα επεισόδια.

Τι λένε οι διαδηλωτές

Για ψεύδη, γελοιότητες και ανοησίες κάνουν λόγο από την πλευρά τους οι διαδηλωτές, σχολιάζοντας στο Thesstoday τις καταγγελίες.
Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, μετά τη διαδήλωση στον Πολύγυρο, πράγματι πολλοί πήγαν στην Αρναία για να διαμαρτυρηθούν έξω από το δημαρχείο και ούτε επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο, ούτε προσπάθησαν να επιτεθούν στον δήμαρχο, όπως υποστηρίζει η άλλη πλευρά.

Στη συνέχεια κατά την αποχώρηση τους, το κομβόι των διαδηλωτών πέρασε από το Παλαιοχώρι και όπως υποστηρίζουν, δέχτηκαν φραστική επίθεση από μεταλλωρύχους που ήταν συγκεντρωμένοι σε καφετέρια στο σημείο.
Εκεί τα “αίματα” άναψαν και έγινε κάποια μικροσυμπλοκή, στην διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά, ένα άτομο από τη μια και ένα άτομο από την άλλη πλευρά και με την παρέμβαση της αστυνομίας το επεισόδιο έληξε.

Πληροφορίες πάντως από την πλευρά των Ιερισσιωτών, κάνουν λόγο για συγκεντρωμένους μέχρι και αυτήν την ώρα μεταλλωρύχους στο κέντρο της Μεγάλης Παναγιάς και για μικροεπεισόδιο που συνέβη μεταξύ τους, για άγνωστο λόγο, ενδεχομένως για τα σημερινά γεγονότα.

Διαβάστε ακόμα:

Χαλκιδική: Ξύλο, συλλήψεις και οδοφράγματα στις Σκουριές μετά τις νέες προφυλακίσεις!

Χαλκιδική: Νέα πορεία κατά των μεταλλείων χρυσού

Ελεύθεροι οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές – Η απόφαση για τις τρεις διαδηλώτριες

Δικάζονται σήμερα οι τρεις γυναίκες για τα επεισόδια στις Σκουριές – Απολογούνται δύο για την επίθεση στην “Ελληνικός Χρυσός”

Διαμαρτυρία Αστυνομικών για τις Σκουριές

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε