Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Επίθεση στις Σκουριές: Ελεύθεροι οι 2 από τους 4 κατηγορούμενους! – Ξεσηκωμός στην Ιερισσό – Ετοιμάζουν υποδοχή ηρώων

Επίθεση στις Σκουριές: Ελεύθεροι οι 2 από τους 4 κατηγορούμενους! – Ξεσηκωμός στην Ιερισσό – Ετοιμάζουν υποδοχή ηρώων

– Αφέθηκαν ελεύθεροι και οι δυο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου
– Οι δυο είχαν κατηγορηθεί ότι μαζί με άλλους επιτέθηκαν σε φορτηγό της Ελληνικός Χρυσός το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου στις Σκουριές Χαλκιδικής
– Οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα στην Ιερισσό
– Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής στο Newsit

Αποφυλακίστηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, δύο από τους τέσσερις κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που είχαν προφυλακιστεί τους τελευταίους μήνες, κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”, στις Σκουριές.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν απολογηθεί τον περασμένο Απρίλιο για την συγκεκριμένη υπόθεση και έκτοτε παρέμεναν προφυλακισμένοι στις δικαστικές φυλακές Διαβατών. Το δικαστικό συμβούλιο, μετά τη συμπλήρωση του 6μήνου της προσωρινής κράτησης, αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους μέχρι να οριστεί η δίκη, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα όπου διαμένουν.

Για το ίδιο περιστατικό είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, το περασμένο καλοκαίρι, άλλοι δύο κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, για τους οποίους, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα αιτήσεις για την άρση του μέτρου της προσωρινής κράτησης.

Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 20 άτομα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί επτά εξ αυτών.

Και οι 2 αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς χρηματική εγγύηση αλλά με περιοριστικούς όρους. Απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση παρουσίας του στον ΑΤ της περιοχής τους

Σύμφωνα πληροφορίες, είχε βρεθεί γενετικό υλικό του πρώτου συλληφθέντα σε σκούφο κοντά στο εργοτάξιο, ενώ ο δεύτερος βρέθηκε με κυνηγετικό όπλο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Στην Ιερισσό οι καμπανες χτυπούν χαρμόσυνα, ενώ οι κάτοικοι ετοιμάζουν υποδοχή ηρώων στους δυο συμπολίτες τους.

“Αυτή η απόφαση σημαίνει για εμάς οτι σε πρώτη φάση, όλα όσα καταγγέλθηκαν και έχουν ήδη γραφτεί σε 3 δικογραφίες παίρνουν μια νέα μορφή. Εχουμε εμπιστοσύνη στον Εφέτη Ανακριτή ο οποίος θα αναλάβει πλέον την έρευνα όλης της υποθεσης. Αυτο για εμάς σημαινει μια πρώτη αποκατάσταση της δικαιοσύνης και μας δίνει ελπίδες οτι όλα μέχρι τέλος θα πάνε καλά για να αναγνωριστεί ο δίκαιος αγώνας μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των κατοίκων της Ιερισσού, Τόλης Παπαγεωργίου στο Newsit.

Και πρόσθεσε: “Ηδη χτυπούν οι καμπάνες στο χωριό και στα γύρω χωριά και περιμένουμε τα παιδιά να ερθουν μετά από 6 μήνες, που όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει για νέα παιδιά, οικογενειάρχες η φυλακή”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIT ο εκπρόσωπος των κατοίκων της Ιερισσού:

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με την αστυνομία, 40 άτομα και σύμφωνα με την εταιρεία, 150, όλοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο εργοτάξιο της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδική. Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής. Οι εργαζόμενοι είχαν δηλώσει τότε: ”Μας έδεσαν, μας έλουσαν με βενζίνη και μας απειλούσαν πως θα μας κάψουν ζωντανούς”
Μέσα σε 15 λεπτά οι κουκουλοφόροι χτύπησαν τους φύλακες, πέταξαν μολότοφ καίγοντας τις εγκαταστάσεις και αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα άκρα η κόντρα για τα δύο “άκρα”! Υπαινιγμοί από τη Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει με την ιδέα…

Διμέτωπο στην βία κήρυξε ο Σαμαράς! Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Τους “έδειξε” για Marfin και Σκουριές!

Εφέτη ειδικό ανακριτή ζητά για τις Σκουριές ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών

Χαλκιδική: Άρση απορρήτου και κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε 27 άτομα για τα επεισόδια στην Ιερισσό!

Σκουριές: Συνεχίζεται η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός – ”Βράζουν” οι κάτοικοι με την απόφαση!

Χαλκιδική: Ξύλο, συλλήψεις και οδοφράγματα στις Σκουριές μετά τις νέες προφυλακίσεις!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε