Σάββατο, 15 Ιουν.
31oC Αθήνα

Euroferry Olympia: Καθηλώνουν οι συγγενείς αγνοούμενων επιβατών – Σε εξέλιξη η ρυμούλκηση του πλοίου

Euroferry Olympia: Καθηλώνουν οι συγγενείς αγνοούμενων επιβατών – Σε εξέλιξη η ρυμούλκηση του πλοίου

Δραματικές στιγμές για τους συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών του Euroferry Olympia. Το πλοίο πήρε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής, κοντά στην Κέρκυρα και οι δικοί τους άνθρωποι λιώνουν από αγωνία…

Οι κραυγές αγωνίας των συγγενών τους αντικατοπτρίζουν την ψυχική τους κατάσταση. Οι δικοί τους άνθρωποι, που ήταν μέσα στο πλοίο Euroferry Olympia, όταν εκδηλώθηκε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας, παραμένουν αγνοούμενοι. Έχουν συνειδητοποιήσει πως κάθε ώρα που περνά κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Ελπίζουν και προσεύχονται πως μέσα στις επόμενες ώρες θα ακούσουν την ευχάριστη είδηση που περιμένουν. Ότι οι 12 άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν κατάφεραν να αντέξουν και βρέθηκαν ζωντανοί. 

«Μην σταματήσετε να ψάχνετε τους ανθρώπους μας» λένε στα τηλεοπτικά συνεργεία οι συγγενείς τους. «Υπάρχει και το κακό προηγούμενο με το Norman Atlantic που ακόμα υπάρχουν αγνοούμενοι. Θέλουμε να μάθουμε όλα όσα έγιναν στο πλοίο» λένε. Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και τρεις Έλληνες.  

Ο γιος ενός εκ των 3 Ελλήνων αγνοουμένων και αυτός επαγγελματίας οδηγός με πολλά ταξίδια στο βιογραφικό του καταγγέλλει άθλιες συνθήκες μέσα στις καμπίνες των πλοίων που αναγκάζουν τους οδηγούς να κοιμούνται μέσα στα οχήματα , κάτι που απαγορεύεται από το πρωτόκολλο. Το απόγευμα ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου σε ασφαλές σημείο. Όταν ολοκληρωθεί και σβήσει η φωτιά, οι διασώστες θα μπορέσουν να μπουν στο πλοίο και να ξεκινήσουν την έρευνα για επιζώντες. 

Στο πλαίσιο της προανάκρισης συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και οι δύο μηχανικοί του Euroferry Olympia και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα που έχει ήδη διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες για τους αγνοούμενους καθώς και η κατάσβεση της πυρκαγιάς, θα γίνει απάντληση όλων των πετρελαιοειδών ποσοτήτων από το πλοίο για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος της θαλάσσιας ρύπανσης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις