Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κι άλλος ερπετολόγος στο Ρέθυμνο για τον “Σήφη”! Σκέφτονται τη νάρκωση όσο δεν… τσιμπάει το κοτόπουλο!

Φωτό - cretapost.gr
Φωτό - cretapost.gr

Άλλος ένας έμπειρος ερπετολόγος από την Αυστρία βρίσκεται στην Κρήτη, με σκοπό να μελετήσει τον διάσημο κροκόδειλο του Ρεθύμνου, ο οποίος ακόμη δεν έχει πέσει στις παγίδες που έχουν στήσει εδώ και μέρες οι ειδικοί.

Ο κροκόδειλος που ζει εδώ και καιρό στο Φράγμα Ποταμών έχει γίνει πόλος έλξης τόσο των ντόπιων κατοίκων, όσο και των ειδικών από όλο τον κόσμο, που θέλουν να μελετήσουν την ασυνήθιστη παρουσία του στη χώρα μας.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρμόδιοι που χειρίζονται το θέμα ήρθαν σε επικοινωνία με τον διάσημο “γητευτή”, Ολιβιέρ Μπαχρέ, ωστόσο εδώ και λίγες ημέρες έχει φτάσει στο νησί ένας ακόμη ερπετολόγος, ο Αυστριακός Έρβιν Μόζερ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μείνει τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Ο κ. Μόζερ είναι γνωστός όμως και για την αγάπη του για την Κρήτη, καθώς την επισκέπτεται συχνά, ενώ ακόμη συνεργάζεται με το περιβαλλοντικό πάρκο του Ρεθύμνου.

Η πρώτη εποπτεία του χώρου και τα εύσημα

Σήμερα, Δευτέρα, πήγε στο Φράγμα Ποταμών και έκανε μία εποπτεία του χώρου, κάνοντας μία βόλτα με τα πόδια γύρω από τη λίμνη, ενώ όπως ο ίδιος ανέφερε οι παγίδες έχουν τοποθετηθεί στα σωστά σημεία.
Φωτό - cretapost
“Οι παγίδες βρίσκονται στα πιο ζεστά μέρη της λίμνης και αυτά πάντα προτιμάει ένας κροκόδειλος”, επεσήμανε ο κ. Μόζερ, ο οποίος συνεργάζεται με τον Διευθυντή Διαχείριση Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων Κρήτης, Β. Μαμαγκάκη, τον ερπετολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Πέτρο Λυμπεράκη και τους άλλους εκπρόσωπους φορέων.

Το plan B αν δεν “πιάσει” η παγίδα

Μέχρι στιγμής οι παγίδες δεν έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα με τον κροκόδειλο να μην τσιμπά το δόλωμα, αλλά σύμφωνα με τον κ. Μόζερ, υπάρχουν κι άλλες λύσεις για να παγιδευτεί ο κροκόδειλος.
Φωτό - cretapost
“Η μία είναι να πάμε με βάρκες και σκοινιά και να τον πιάσουμε, ενώ η έσχατη λύση είναι η νάρκωση. Υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος να χάσουμε τον κροκόδειλο με τη νάρκωση καθώς, μπορεί να πάει στο βυθό και να μην μπορέσουμε να τον βρούμε”, ανέφερε σχετικά ο κ. Μόζερ.

Ο ντόπιοι θέλουν τον κροκόδειλο να μείνει αλλά….

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να μείνει ο κροκόδειλος στη Κρήτη εμφανίστηκε ο κ. Μόζερ, πηγαίνοντας ενάντια στις επιθυμίες των κατοίκων και φορέων της περιοχής.

“Δεν είναι σωστό ο κροκόδειλος να μείνει εδώ. Δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για να φιλοξενηθεί αυτό το είδος ερπετού ενώ δεν υπάρχει και η τεχνογνωσία για να παραμείνει υγιής ο κροκόδειλος. Το καλύτερο είναι να πάει σ’ ένα πάρκο στο εξωτερικό”, επεσήμανε ο κ. Μόζερ.

Πηγή: cretapost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Θάνατος για δίχρονο κοριτσάκι στην τσουλήθρα του παιδικού της σταθμού – Πνίγηκε με το κορδόνι της ζακέτας της!

Ηλεία: Πνίγηκε μπροστά στη 17χρονη κόρη του ο Δημήτρης Στεργιόπουλος – Σπαραγμός σε διάσημη παραλία (Φωτό)!


Κρήτη: Η ακτινογραφία που άφησε άφωνους γιατρούς και αστυνομικούς – Ο νεαρός έλεγε την αλήθεια… (Φωτό)!

Λευκάδα: Άνοιξαν την πόρτα και έπεσαν πάνω στον Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ – Στο νοσοκομείο ο Ρώσος μεγιστάνας!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε