Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κορινθία: Χαροπαλεύουν τα δύο παιδιά μετά την έκρηξη στο Ζευγολατιό – Νέες εικόνες από τη βιοτεχνία βεγγαλικών που τινάχθηκε στον αέρα (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από korinthostv
ΦΩΤΟ από korinthostv

Εξαιρετικά κρίσιμες οι επόμενες ώρες τόσο για τα ανήλικα παιδιά όσο και για τους συγγενείς τους που τραυματίστηκαν από την ισχυρότατη έκρηξη

Δύο παιδιά που νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και δύο ενήλικοι με σοβαρότατα εγκαύματα είναι ο απολογισμός από έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε βιοτεχνία πυροτεχνημάτων στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

Σύμφωνα με το Έθνος πρόκειται για τους ιδιοκτήτες του εργοστασίου παραγωγής και εμπορίας ειδών πυροτεχνίας, τον 39χρονο Ευθύμιο Κανελλόπουλο και τον αδερφό του Σωτήρη 38 ετών, καθώς και τα παιδιά του πρώτου, ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι ηλικίας 8 και 13 ετών αντίστοιχα.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χθες στις 12.00 το μεσημέρι στη θέση Πουρνάρι του Ζευγολατιού, όπου σε έκταση 20.000 τ.μ. βρίσκεται το εργοστάσιο, οι αποθήκες, αλλά και οι κατοικίες της οικογένειας.

Εκείνη την ώρα, τα δύο αδέρφια πραγματοποιούσαν εργασίες στην αποθήκη και τα παιδιά έπαιζαν στο προαύλιο έξω από το σημείο. Οι νέες φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής…
ΦΩΤΟ από korinthostv
ΦΩΤΟ από korinthostv
ΦΩΤΟ από korinthostv

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, pirotexnimata.gr, το εργοστάσιο λειτουργεί στο Ζευγολατιό Κορινθίας από το 1986. Αποτελείται από 15 εργαστηριακές εγκαταστάσεις, αποθήκες και γραφεία σε μια έκταση 20.000 τ.μ.

«Η εταιρεία μας είναι νόμιμα αναγνωρισμένη για την κατασκευή και παραγωγή πυροτεχνημάτων, όπως επίσης και για το εμπόριο παιδικών αθυρμάτων, ενώ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες πανελλαδικά στο είδος της. Οι έμπειροι πυροτεχνουργοί μας με την άριστη γνώση τους εξασφαλίζουν τη σωστή ρίψη και καύση των πυροτεχνημάτων», αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει αναλάβει αρκετές εκδηλώσεις και γιορτές δήμων Μάλιστα, το 2010, η εταιρεία είχε λάβει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό πυροτεχνημάτων PYRONALE 2010 στο Βερολίνο, κερδίζοντας το τρίτο βραβείο και «αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις παγκοσμίως», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος, korinthostv

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Θεσσαλονίκη: Καταστροφές, εγκλωβισμένοι και δρόμοι ποτάμια από το καλοκαιρινό μπουρίνι – Απίστευτες εικόνες από τις πλημμύρες – Η πρόγνωση του καιρού!

Σέρρες: Ο δάσκαλος δεν είχε το μυαλό του μόνο στο μάθημα – Οι καταγγελίες που έφεραν την προφυλάκισή του!

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο ”Παρθενώνας” της πόλης – Ένας μοναδικός θησαυρός καλά κρυμμένος για αιώνες (Φωτό)!

Αχαϊα: Μυστηριώδης εξαφάνιση 15χρονης μαθήτριας στην Αστόρια – Στο ”κόκκινο” η αγωνία των συγγενών της (Φωτό)!

Χανιά: Η οδηγός λεωφορείου που έγινε θέμα συζήτησης για τις μαντινάδες της – Φωτό!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit


Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε