Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κόρινθος: Τραγική η κατάσταση του νοσοκομείου της πόλης – Δεν έχουν ούτε σεντόνια!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συστράτευση του συνόλου των φορέων της Κορίνθου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του νοσοκομείου της πόλης…

 αλλά και των λοιπών υγειονομικών δομών του νομού, αποφασίστηκε σε σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο με πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων, παρουσία των βουλευτών Κορινθίας. Παράλληλα στα τέλη του μήνα αναμένεται να είναι έτοιμη, πρόταση για ανασύνταξη των υγειονομικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας στο νομό, όπως σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη.

Κατά την συζήτηση που διεξήχθη, έγινε απολύτως αντιληπτό ότι η οικονομική κρίση των τελευταίων πέντε ετών προκάλεσε οξυμένα προβλήματα στο νοσοκομείο, τα οποία σχετίζονται τόσο με την έλλειψη προσωπικού, όσο και σε υλικά ή δευτερεύοντα ζητήματα που σχετίζονται με την συντήρηση του κτιρίου κι αναφέρθηκε ότι «το νοσοκομείο λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο του προσωπικού».

Επισημάνθηκε ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην παιδιατρική, τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα, ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις. Εργαζόμενος, θέλοντας να δείξει τις ελλείψεις σε προσωπικό, ανέφερε ότι «το νοσοκομείο έχει ερημώσει» και ζήτησε να επιστρέψουν, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει μετακινηθεί σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας στο νομό, ώστε να δώσουν ανάσα σε όσους έχουν απομείνει. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά, «πασχίζουμε να κρατήσουμε το σύστημα όρθιο, αλλά χρειαζόμαστε βοήθεια» και πρόσθεσε, σε λίγο καιρό αν δεν ληφθεί μέριμνα θα πάψει να λειτουργεί το λογιστήριο γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση του νοσοκομείου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος. Ζήτησε να καταγραφούν τα προβλήματα σε ένα υπόμνημα που θα υπογράψουν όλοι οι φορείς, ενώ παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις στο νομό που μπορούν να βοηθήσουν το νοσοκομείο σε ελλείψεις που έχει, αρκεί να μην υπάρχουν προβλήματα νομικής μορφής στην αποδοχή των δωρεών, όπως σε ανάλογη περίπτωση αντιμετώπισε το Επιμελητήριο και πέρασαν επτά μήνες περίπου για να αρθούν νομικά εμπόδια.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε