Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Μακεδονία: Η εφορία απειλεί το σπίτι του Παύλου Μελά – Σε απόγνωση η εγγονή του!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κινδυνεύει να χαθεί μια για πάντα το ιστορικό μνημείο του σπουδαίου Μακεδονομάχου Παύλου Μελά

Υπό καθεστώς τριπλής πολιορκίας βρίσκεται πλέον ένα ιστορικό μνημείο, το σπίτι των στιγμών της οικογενειακής ευτυχίας που πρόλαβε να ζήσει ο μακεδονομάχος Παύλος Μελάς στην Κηφισιά. Στη φθορά και την εγκατάλειψη, ήρθαν να προστεθούν αφενός ακραίοι πολιτικοί κύκλοι που διεκδικούν να το οικειοποιηθούν ως πολιτικό σύμβολο και αφετέρου η εφορία που βάλθηκε να οδηγήσει σε απόγνωση την κληρονόμο και θεματοφύλακα της ιστορίας του.

Η εγγονή του σπουδαίου Μακεδονομάχου πλήρωσε 5.700€ στην εφορία

Σύμφωνα με το seleo.gr, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα η εγγονή του Παύλου Μελά, Ναταλία Ιωαννίδη, συνταξιούχος του ΙΚΑ, που ζει σήμερα δίπλα στο ερειπωμένο σπίτι, δήλωσε ότι κλήθηκε να πληρώσει για το έτος 2010, 5.700 ευρώ στην εφορία.

Όσο για το πως τα κατάφερε με την πενιχρή της σύνταξη αρνείται πεισματικά να το αποκαλύψει. Αρκείται στο ότι πλήρωσε το ποσόν στο ακέραιο γιατί έχει μάθει να μη χρωστά. Στην ερώτηση τι θα κάνει όταν έρθει ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για τα επόμενα έτη, απαντά:

”Θα κάνω τα πάντα για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της εφορίας”

«Εννοείται ότι σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε δεν θα μπορούσα να έχω την αξίωση από το κράτος να δίνει χρήματα για τη συντήρηση και την ανάδειξη ενός μνημείου που έχει κηρυχθεί επίσημα ως ιστορικό. Θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένος όποιος αντιδρούσε λέγοντας ότι έτσι κόβονται χρήματα από τη δημόσια υγεία». 

Η κ. Ιωαννίδη περιγράφει και πώς θα ήθελε να είναι το μνημείο δεκαετίες αργότερα. «Σε τέτοια κατάσταση ώστε να έρχονται άνθρωποι και να καταλαβαίνουν τι σημαίνει να εγκαταλείπεις έναν παράδεισο για να θυσιάζεσαι προς όφελος των πιστεύω σου», δηλώνει και απορρίπτει την ιδέα της πώλησης του ακινήτου σεβόμενη την ιστορικότητα του χώρου. Όσο για τις αξιώσεις της εφορίας λέει ότι θα κάνει τα πάντα για να ανταποκριθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Κρήτη: Θρίλερ μεσοπέλαγα για 100 άτομα πάνω σε ιστιοφόρο!

Αχαϊα: Στην Πάτρα η σορός της άτυχης φοιτήτριας – Οι τελευταίες πράξεις του δράματος!

Ναυπακτία: Πήγε στη φωλιά για τα αυγά και της ”κόπηκε” το αίμα – Δείτε φωτό!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε