Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Εγκλωβίστηκε στο λιμάνι το πλοίο ”Ελευθέριος Βενιζέλος” – Χάος με 20.000 μετανάστες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η κατάσταση στη Μυτιλήνη παραμένει ανεξέλεγκτη, με τα επεισόδια να διαδέχονται το ένα το άλλο – Στα όριά τους κάτοικοι αλλά και μετανάστες…

Εγκλωβισμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης είναι πλέον και το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη στις 05.30 το πρωί με 2.500 επιβάτες. Είναι ακόμα δεμένο στην προβλήτα του λιμανιού και μέχρι τις 09.00 το πρωί δεν είχαν εκδοθεί περισσότερα από 1.000 εισιτήρια, αφού δεν υπάρχουν άτομα για να καταγράψουν τους μετανάστες που περιμένουν.

Την ίδια ώρα σε ένα πραγματικά εκρηκτικό κλίμα στο χώρο όπου λειτουργεί η πρώτη καταγραφή από στελέχη του Λιμενικού Σώματος συνωστίζονται περισσότερα από 3.000 άτομα, αριθμός που συνεχώς αυξάνεται από νεοεισερμένους που με κάθε τρόπο έρχονται στην πόλη της Μυτιλήνης. Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που δεν έχουν καταγραφεί ξεπερνά τα 10.000 άτομα που διαμένουν στην πόλη της Μυτιλήνης στους δημόσιους χώρους της ακόμα και σε παλιά σπίτια και αυλές.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κι ενώ οι συγκρούσεις ανάμεσα σε μετανάστες και πρόσφυγες διαφορετικών εθνοτήτων και φυλών, αλλά και με ντόπιους συνεχίζονται, η καταγραφή δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να γίνεται στο λιμάνι, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το κέντρο καταγραφής θα σταματήσει να λειτουργεί και η διαδικασία αυτή πλέον θα γίνεται στον καταυλισμό του καρά Τεπέ, περίπου τρία χιλιόμετρα έξω και βόρεια της πόλης.

Αυτό σημαίνει ότι όλος αυτός ο κόσμος πρέπει να μετακινηθεί στον καταυλισμό όπου, όμως και πάλι καταγραφή δεν θα γίνεται αφού το καταγραφικό κέντρο όπως έγινε σήμερα γνωστό δεν είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Νωρίς το πρωί στη Μυτιλήνη έφτασαν δυο διμιοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες στο νησί ομάδες αποκατάστασης της τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας και των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Μαζί τους έφθασαν και 30 στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της καταγραφής.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Προσπάθεια κατάληψης του πλοίου Τέρα Τζετ

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 20.30 όταν οι 10.000 μετανάστες προσπάθησαν να καταλάβουν το πλοίο ”Τέρα Τζετ”, που είχε δέσει στο λιμάνι και επρόκειτο να αναχωρήσει για τον Πειραιά. Χιλιάδες άτομα αιφνιδίασαν τους λιγοστούς άντρες του λιμενικού και κατάφεραν να φτάσουν στην είσοδο του πλοίου.

Οι μετανάστες πραγματοποίησαν κατάληψη στον καταπέλτη του πλοίου και απωθήθηκαν αρχικά από μικρή αστυνομική δύναμη όμως τελικά στη συνέχεια τα επεισόδια γενικεύθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συμπλοκές με τη διμοιρία των ΜΑΤ.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων υπήρξαν τραυματισμοί μεταναστών, με ένα άτομο να πέφτει αναίσθητο και να οδηγείται με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Πραγματοποίθηκαν συλλήψεις ενώ υπήρξαν και επιπλέον τραυματίες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε