Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Nίκος Σειραγάκης: Αποφυλακίστηκε ο παιδοβιαστής προπονητής – Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξης για ασέλγεια σε 36 ανήλικους

Nίκος Σειραγάκης: Αποφυλακίστηκε ο παιδοβιαστής προπονητής – Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξης για ασέλγεια σε 36 ανήλικους

Mετά από 12,5 χρόνια ο Νίκος Σειραγάκης που είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων στην Κρήτη αποφυλακίστηκε με όρους.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, ο Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε μετά την σχετική αίτηση που κατέθεσε στο συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος της Τρίπολης όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια.

Οι όροι της αποφυλάκισης είναι οι εξής: Να μην διαμένει και να μην επισκέπτεται τη νήσο Κρήτη, να δίνει το «παρών» δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί, να μη συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια και να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά το μήνα (με αυτό ασχολείται η υπηρεσία επιμελητών).

Να θυμίσουμε ότι είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο ποινικό κώδικα. Ο Σειραγάκης που ήταν προπονητής μπάσκετ καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο.

Είχε αποφυλακιστεί ξανά και συνελήφθη

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, που τότε εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα είχε συλληφθεί για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές. Τότε, είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά πληροφορίες, μετά την εκ νέου φυλάκισή του, παρέμεινε για κάποιο διάστημα στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2011, που συνελήφθη για τα ειδεχθή εγκλήματά του κατά των ανηλίκων, είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Τριπόλεως. Η δίκη του, τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, είχε πραγματοποιηθεί στο Εφετείο του Πειραιά, για λόγους προστασίας της ανηλικότητας των θυμάτων του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις