Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ωραιόκαστρο: Ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο on air! Της κατέβασαν την κάμερα! [vid]

Ωραιόκαστρο: Ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο on air! Της κατέβασαν την κάμερα! [vid]

Συνεχίζονται οι προκλήσεις ακροδεξιών στο Ωραιόκαστρο, οι οποίοι αυτή τη φορά, δε δίστασαν να επιτεθούν στον αέρα σε τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΪ για να μη συνεχίσει τη μετάδοση από το σημείο!

Τα ακροδεξιά στοιχεία, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, όπου φοιτούν 9 προσφυγόπουλα, για να διαμαρτυρηθούν. Το είχαν κάνει και την προηγούμενη εβδομάδα…

Όταν λοιπόν, η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Ελένη Ιατρού πήγε στο σημείο με ένα τηλεοπτικό συνεργείο για να καταγράψει τα όσα γίνονταν, εξαγριωμένοι ακροδεξιοί, κάλυψαν το πρόσωπό τους όπως θα δείτε στις εικόνες και άρχισαν να βρίζουν χυδαία την δημοσιογράφο. Στο τέλος, κατέβασαν την κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού και κόπηκε το σήμα.

Δείτε το βίντεο με την επίθεση on air, στην δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ

Από άλλη είσοδο μπήκαν τα προσφυγόπουλα

 

Τα μέλη της “Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου”, διαμαρτύρονται για τη φοίτηση εννέα προσφυγόπουλων στη Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων, που λειτουργεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου,

Εκτός των ατόμων από τον χώρο της Ακροδεξιάς, έξω από το σχολείο συγκεντρώθηκαν σήμερα και μέλη αντιρατσιστικής κίνησης, αλλά και δυνάμεις των ΜΑΤ, που προσπάθησαν να αποτρέψουν συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων. Εξαιτίας της έντασης τα παιδιά των προσφύγων μπήκαν στο σχολικό κτίριο από άλλη είσοδο.

Συνάντηση με τον διευθυντή του σχολείου είχε η εκπρόσωπος του Γραφείου Εκπαίδευσης Προσφύγων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Φωτεινή Παπαδοπούλου, η οποία διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι απουσίες μαθητών από το κανονικό πρόγραμμα σήμερα ήταν αναμενόμενες για την εποχή (λόγω ιώσεων) και πως δεν φαίνεται να υπήρξαν γονείς, που να μην έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, ως αντίδραση στη λειτουργία της ΔΥΕΠ. Ο Σύλλογος Γονέων είχε εισηγηθεί τριήμερη αποχή από τα μαθήματα.

“Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών προσφύγων, όπως το είχε σχεδιάσει. Τα παιδιά και στο Ωραιόκαστρο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πηγαίνουν και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο. Κάποιες μειοψηφίες θλιβερές, κάποιων ακραίων φασιστικών στοιχείων, τις αφήνουμε και προχωράμε κανονικά. Η κοινωνία, όπως έχει αποδείξει και έμπρακτα αποδεικνύει, ενισχύει την προσπάθεια και δραστηριοποιείται θέλοντας τα παιδιά των προσφύγων να φοιτήσουν στα σχολεία” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.

Τραυματίστηκε στο πρόσωπο μέλος της Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών

 

Στο μεταξύ, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ νεαρός άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια συμπλοκής, που σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ ο τραυματίας έχει κακώσεις στο πρόσωπο. Πρόκειται για μέλος της ομάδας “Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών”, που βρισκόταν από νωρίς το μεσημέρι έξω από το σχολείο, αντιδρώντας στη φοίτηση των παιδιών προσφύγων.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση των παιδιών που φοιτούν στη συγκεκριμένη δομή εκπαίδευσης προσφύγων. Μετά και την παραλαβή του τραυματία από το ασθενοφόρο τα μέλη και των δύο ομάδων αποχώρησαν από την περιοχή του σχολείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε