Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Ποιος είναι ο “κέρβερος” δάσκαλος που ανάγκασε μαθητές να χαστουκίσουν 8χρονο συμμαθητή τους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο δάσκαλος μπορεί και να παυθεί από τα καθήκοντά του επισημαίνει στο Newsit o Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αρτας. Με τραύματα στο κεφάλι ο 8χρονος μαθητής τον οποίο χαστούκισαν οι συμμαθητές του μετά από υπόδειξη του “κέρβερου” εκπαιδευτικού. Έξαλλοι οι γονείς του σχολείου που συνέβη το περιστατικό. Αρνείται τις κατηγορίες ο δάσκαλος.

Σάλος έχει ξεσπάσει στην εκπαιδευτική κοινότητα μετά την δημοσιοποίηση του απίστευτου περιστατικού που συνέβη σε δημοτικό σχολείο της Αρτας. Ενας δάσκαλος ο οποίος σαφέστατα έχει τεθλασμένη αντίληψη για το τι σημαίνει εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση, θέλησε να τιμωρήσει έναν άτακτο μαθητή του αναγκάζοντας τους συμμαθητές του να τον χαστουκίσουν.

Ποιος είναι ο “κέρβερος” δάσκαλος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit o συγκεκριμένος “εκπαιδευτικος” είναι 51 ετών, ειναι υπέρβαρος με αποτέλεσμα να έχει κάποια προβλήματα στην κίνηση του και έχει 26 χρόνια προϋπηρεσία. Εχει διδάξει σε διάφορα σχολεία του νομού Άρτας και η φήμη που τον ακολουθεί δεν είναι και η καλύτερη. Πολλοι μαθητές που πέρασαν από τα χέρια του κάνουν λόγο για ένα σκληρό και οξύθυμο άνθρωπο ο οποίος με την πρόφαση οτι κάνει “καλαμπούρι” έχει πολλές φορές συμπεριφερθεί στους μαθητές τουλάχιστον αντιεκπαιδευτικά.

Κινδυνεύει ακόμη και με απόλυση αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση της δικαιοσύνης

Όπως δήλωσε στο Newsit o Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Λεωνίδας Γκόρος “καταρχάς από μόνο του το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό αν οι καταγγελίες αυτές ευσταθούν και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα. Εμείς από την πλευρά μας ερευνούμε την υπόθεση, έχουμε ζητήσει και από τη Διευθύντρια του σχολείου μια λεπτομερή αναφορά εντός της ημέρας.

Έξαλλοι οι γονείς του σχολείου που συνέβη το περιστατικό

Το θέμα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη έπειτα από μηνυτήρια αναφορά της μητέρας. Πραγματοποιείται ανάκριση και σήμερα θα εκδικαστεί η υπόθεση στο αυτόφωρο, περιμένουμε το αποτέλεσμα της ανάκρισης γιατί εμείς δεν έχουμε γνώση της δικογραφίας και η υπηρεσία μας στη συνέχεια θα πράξει τα δέοντα σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Οταν θα πάρουμε στα χέρια μας τη δικαστική απόφαση, θα την κοινοποιήσουμε στην υπηρεσία Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου και στη συνέχεια στο Υπουργείο Παιδείας.

Αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση θα κινηθεί άμεσα πειθαρχική δίωξη εναντίον του “κέρβερου” εκπαιδευτικού για να παυθεί από τα καθήκοντά του

Υπάρχει δηλαδή ενδεχόμενο να παυθεί από τα καθηκοντά του ο συγκεκριμένος δάσκαλος, οι ποινές για αυτές τις συμπεριφορές είναι αυστηρές και εφαρμοστούν άμεσα γιατί η εκπαιδευτική κοινότητα δεν δίνει τέτοια δείγματα γραφής σαν αυτά που συζητάμε. Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό το οποίο μας λυπεί και το καταδικάζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα.

Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί θα βοηθήσουν τους μαθητές να ξεπεράσουν το σοκ

Εμείς πάντως θα φροντίσουμε να διασφαλίσουμε άμεσα την ειρήνη και την ηρεμία στο σχολικό περιβάλλον και την ευρυθμη λειτουργία της τάξης. Θα μιλήσουμε με ψυχολογους και κοινωνικούς λειτουργούς για να απαλύνουμε όλη αυτή την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι μαθητές και την ψυχική τους ηρεμία” είπε τέλος ο κύριος Γκόρος.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας…

O δάσκαλος πάντως αρνείται τις κατηγορίες και αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πήρε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρτα: Στον εισαγγελέα ο δάσκαλος που έβαλε μαθητές να πλακώσουν στα χαστούκια άτακτο παιδί!

Απίστευτο επεισόδιο! Δάσκαλος ακινητοποίησε μαθητή και έβαλε τους συμμαθητές του να τον χαστουκίζουν

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε