Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πολυτεχνείο – Πάτρα: Συλλήψεις στην κάμερα – “Βομβαρδισμένο” τοπίο η πόλη [vid]

ΦΩΤΟ από το PatrasTimes
ΦΩΤΟ από το PatrasTimes

Τουλάχιστον 5 συλλήψεις και 40 προσαγωγές έγιναν στην Πάτρα σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν, στο κέντρο της πόλης.

Δείτε βίντεο με τις συλλήψεις, από το PatrasTimes:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΕ, ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι και μέλη της. “Τα ΜΑΤ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσήγαγαν ειρηνικούς διαδηλωτές στην Πάτρα. Ανάμεσα τους μέλη της Λαϊκής Ενότητας. Η ΛΑΕ ΑΧΑΙΑΣ καταγγέλλει τις μαζικές προσαγωγές διαδηλωτών από τις αστυνομικές αρχές της Πάτρας μετά το πέρας της μεγαλειώδους πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου” αναφέρει μεταξύ  άλλων η ανακοίνωση της ΛΑΕ και συνεχίζει:

“Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας υπήρξε ένταση μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών, και ενώ ηρεμούσε η κατάσταση απρόκλητα τα ΜΑΤ έκαναν εισβολή σε καφέ της πόλης και προσήγαγαν νεαρούς που συμμετείχαν νωρίτερα στην διαδήλωση. Ανάμεσα στους προσαχθέντες και 2 μέλη της Λαϊκής Ενότητας Αχαίας. Η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Πάτρα και σε όλη την Ελλάδα αποφάσισε σήμερα να στιγματίσει τις μεγάλες πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου που είχαν σαφή αντικυβερνητικό χαρακτήρα, με καταστολή.Το λαϊκό κίνημα όμως δεν τρομοκρατείται! Καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ να απελευθερώσει άμεσα τους προσαχθέντες”.

Γυαλιά – καρφιά η πόλη

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το κέντρο της πόλης μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης όταν ολοκληρώθηκε η πορεία για το Πολυτεχνείο.

Δείτε τη στιγμή που “φουντώνει” αυτοκίνητο και μηχανάκι στο κέντρο της Πάτρας από βόμβα μολότοφ:

Νωρίτερα, αντιεξουσιατές επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ. Έκαψαν ένα αυτοκίνητο κι ένα μηχανάκι στην Κολοκοτρώνη και Κορίνθου και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην Κανακάρη.

Επίσης, πέτρες εκτοξευτηκαν εναντίον δημοσιογράφων αλλά και πολιτών, οι οποίοι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Προηγήθηκαν μολότοφ στο Αστυνομικό μέγαρο της Ερμού.

Δείτε εδώ εικόνες από τα όσα έγιναν στην Πάτρα, μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πηγή: PatrasTimes, Tempo24,

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε