Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Σκότωσε τη μάνα του επειδή δεν ενέκρινε τη Ρωσίδα για γυναίκα του – Το μεγάλο λάθος και η ομολογία του εγκλήματος!

ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Τα χέρια του 26χρονου γιου της, ήταν αυτά που πριν από δύο χρόνια έκοψαν με 14 μαχαιριές το «νήμα» της ζωής της 61χρονης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη στο Γεννάδι, παρουσία της 36χρονης αλλοδαπής φίλης του!

Το άγριο φονικό που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, εξιχνιάστηκε προχθές μετά από συντονισμένες ενέργειες των διωκτικών, εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών της περιοχής, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την προσαγωγή του 26χρονου και την ομολογία του!

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για το στυγερό έγκλημα ήταν η σχέση που είχε ο 26χρονος με την 36χρονη Ρωσίδα φίλη του την οποία και θέλησε να παντρευτεί. Η άρνηση της 61χρονης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από τον ίδιο της τον γιο! Και οι δύο οι δράστες (ο 26χρονος με την 36χρονη φίλη του) συνελήφθησαν, απολογήθηκαν και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι παίρνοντας το δρόμο για τις φυλακές.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πως εξιχνιάστηκε η δολοφονία της άτυχης μητέρας

Παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει δύο χρόνια από την ημέρα που η άτυχη 61χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο Γεννάδι, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέχιζαν να «δουλεύουν» την υπόθεση σε συνεργασία με αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν στον 26χρονο, ωστόσο δεν υπήρχαν αποδείξεις για να «δέσουν» την υπόθεση και να οδηγήσουν στην σύλληψή του. Άλλωστε από την πρώτη κατάθεση που είχε δώσει ο 26χρονος είχε επικαλεστεί ισχυρό άλλοθι για το χρονικό διάστημα που φερόταν να είχε διαπραχθεί το άγριο έγκλημα, δηλαδή το μεσημέρι (12 με 2) της 20ης Ιουνίου 2012.

Παρόλα αυτά οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές υπηρεσίες συνέχισαν τις έρευνες, όταν προχθές προέκυψε ένα νέο σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση. Οι καταθέσεις του πατέρα αλλά και της μητριάς του 26χρονου στους οποίους είχε εξομολογηθεί την δολοφονία της μητέρας του!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το φονικό ο 26χρονος που είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, μετέβη στην Κρήτη όπου ζει ο πατέρας του με την σύντροφό του και εκεί αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να πεθάνει.

Ο ίδιος έμεινε νοσηλευόμενος για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, κατά το οποίο και ομολόγησε στην μητριά του αλλά και στον πατέρα του, το φόνο της μητέρας του και τον τρόπο που έγινε! Έτσι πριν από μερικές ημέρες πατέρας και μητριά έδωσαν κατάθεση στην αστυνομία αναφέροντας τα όσα ο 26χρονος του είχε πει!

Η σύλληψη και η απολογία

Έτσι προχθές αστυνομικοί εντόπισαν τον 26χρονο και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου μερικές ώρες αργότερα «έσπασε» και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα που είχε διαπράξει σε βάρος της ίδιας του της μητέρας!

Χθες νωρίς το πρωί και με αίτημα του ιδίου, ο 26χρονος απολογήθηκε ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας Ρόδου κ. Μαρίνας Κρανίτη όπου και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το φονικό.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος είπε πως διατηρούσε σχέση με την 36χρονη Ρωσίδα μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2012 (μία ημέρα νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις θανάτου της 61χρονης), ο 26χρονος μαζί με την αλλοδαπή φίλη του πήγαν στο Γεννάδι και βρήκαν την μητέρα του.

Εκεί της δήλωσε πως επρόκειτο να παντρευτεί την 36χρονη με αποτέλεσμα η 61χρονη να αρχίσει να βρίζει και να μιλάει άσχημα στον γιο της και απαξιωτικά για την κοπέλα του. «Θόλωσα, πήρα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπώ» είπε απολογούμενος ο 26χρονος ο οποίος πρόσθεσε ότι αρχικά τις επέφερε 2 μαχαιριές όμως στην συνέχεια βρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ οι μαχαιριές έγιναν 14!

«Κάντο να φαίνεται σαν ληστεία»

Μόλις συνειδητοποίησε τι είχε κάνει ο 26χρονος είπε ότι θέλησε να τραπεί σε φυγή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απολογούμενος εξήγησε ότι τότε τον σταμάτησε η 36χρονη φίλη του η οποία και του είπε ότι αν φύγουν έτσι θα τους κυνηγήσουν και θα τους πιάσουν για αυτό και έπρεπε να το κάνει να φαίνεται ως ληστεία!

Πράγματι ο 26χρονος άρχισε να ανακατώνει τα συρτάρια και τα πράγματα του σπιτιού και στη συνέχεια πήρε την 36χρονη και επέστρεψαν στην πόλη. Όπως ο ίδιος φέρεται να είπε απολογούμενος, όταν πλέον έφθασαν σπίτι τους έβγαλαν τα ρούχα που φορούσαν και η φίλη του τα πήρε και τα πέταξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
“Αυτά είναι βασιλικά σύμβολα” – Τα επτασφράγιστα μυστικά και τα μοναδικά στοιχεία στον τάφο της Αμφίπολης

Εύβοια: Τον σκότωσαν στο ξύλο μπροστά σε γυναίκα συγγενή του – Φρίκη σε πολυκατοικία της Χαλκίδας την ώρα του αγώνα της εθνικής!

Κρήτη: Αισχροκέρδεια με απόδειξη – Πόσα χρήματα λέτε ότι πλήρωσε για δύο σουβλάκια και ένα μπουκαλάκι νερό; (Φωτό)

Κως: Σκοτώθηκε την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο – Απίστευτη τραγωδία σε γήπεδο πεντάστερου ξενοδοχείου!


Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε