Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Self test – Στερεά Ελλάδα: Ποδαρικό με πάνω από 11% αποχή στα Λύκεια – Πού έφτασε το 46%

Self test – Στερεά Ελλάδα: Ποδαρικό με πάνω από 11% αποχή στα Λύκεια – Πού έφτασε το 46%

Πρεμιέρα των self test και στα Λύκεια της Στερεάς Ελλάδας. Πόσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί έμειναν στο σπίτι λόγω κορονοϊού ή για άλλους λόγους…

Στην πρώτη μέρα εφαρμογής των σχολικών self test το ποσοστό αποχής στα Λύκεια της Στερεάς Ελλάδας κυμάνθηκε πάνω από το 11%, όπως σημειώνει το LamiaReport.

Συγκεκριμένα σε σύνολο 14.164 μαθητών στα Λύκεια και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, δεν εμφανίστηκαν για μάθημα οι 1.573 (ποσοστό 11,1%).

Ειδικότερα, στη Φθιώτιδα το ποσοστό ήταν το χαμηλότερο από ολόκληρη τη Στερεά με 7,2%, αφού απουσίασαν μόλις 276 μαθητές σε σύνολο 3.834.

Click4more: Self test – Κεντρική Μακεδονία: «Θετικοί» βγήκαν 153 μαθητές Λυκείου και καθηγητές

Συνολικά, στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας επισημαίνουν ότι καταγράφηκαν 25 «θετικά» self test σε μαθητές και άλλα δύο σε εκπαιδευτικούς. Το ένα ήταν στη Φθιώτιδα και το άλλο στη Βοιωτία.

Αναφορικά με τους μαθητές που βρέθηκαν θετικοί, η Φθιώτιδα είχε 7, ενώ τα περισσότερα «θετικά» self test (11) εντοπίστηκαν στη Βοιωτία.

Η Εύβοια είχε, επίσης, 6 θετικά τεστ και 1 η Φωκίδα.

Ο δείκτης θετικότητας σύμφωνα με το γενικό σύνολο και τα 27 θετικά διαμορφώθηκε στο 0,2%.

Self test – Ευρυτανία – «Αποχή»

Ωστόσο, η Ευρυτανία δεν κατέγραψε κρούσμα κορονοϊού, τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς.

Παρόλα αυτά η αποχή των μαθητών ξεπέρασε το 45% (!) αφού δεν προσήλθαν οι 166 από τους 366.

Στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες – πλην Φθιώτιδας και Ευρυτανίας – η αποχή των μαθητών έφτασε στο 11,6% για τη Βοιωτία και 11,2% για την Εύβοια και τη Φωκίδα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις