Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

«Skateboard Art Crimes»: Ο Έλληνας που έκανε τα skateboards μοναδικά έργα τέχνης (pics, vid)

«Skateboard Art Crimes»: Ο Έλληνας που έκανε τα skateboards μοναδικά έργα τέχνης (pics, vid)
thesstoday

Το όνομά του είναι Αλέξης Φλωράκης και από 11 χρονών θυμάται τον εαυτό του να έχει μαζί του διαρκώς μια σανίδα και να κάνει skateboard. Ως βετεράνος των skateboarders και graffiti artist στην Ελλάδα, είναι ο πρωτοπόρος της πολυδιάστατης έκθεσης «Skateboard Art Crimes» στη Θεσσαλονίκη.

Ο τίτλος της έκθεσης «Skateboard Art Crimes» παραπέμπει σε δύο «εγκλήματα». Το πρώτο αφορά την έλλειψη της σανίδας που πολλές φορές σπάει, χαλάει και αυτός που θέλει να κάνει ψάχνει να αγοράσει.

Μιλώντας στο thesstoday για την έκθεση ο 48χρονος Αλέξης Φλωράκης λέει ότι «καταστρέφει» τις σανίδες ανορθόδοξα, για να κάνουμε τέχνη αντί για να τσουλήσουμε. Το δεύτερο «έγκλημα» αφορά την τέχνη του δρόμου.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η μορφή δεν αντιπροσωπεύει την τέχνη όπως την γνωρίζουμε και στην ουσία «εγκληματούμε εναντίων της», ενώ αντιθέτως έχουμε πολλά να πούμε και να δείξουμε στον κόσμο και φυσικά να παρουσιάσουμε στο κόσμο έργα υψηλού επιπέδου».

Το πιο περιζήτητο έργο του, ένα κομμάτι βρίσκεται και σε μια γκαλερί της Γαλλίας, είναι το παζλ. «Έχοντας ως μοναδικό υλικό το σανίδι, το έκοψα σε κομμάτια παζλ τα οποία στην πορεία ξανά ένωσα, δείχνοντας μεταφορικά ότι αν ενωθούν όλα τα κομμάτια της ζωής μου, όλα καταλήγουν πάντα στο skate», δηλώνει.

Οι αντιδράσεις του κόσμου

«Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει αλλάξει τη στάση του απέναντι στο άθλημα και χαίρομαι που σ’ αυτό έχω βάλει το λιθαράκι μου μέσω της έκθεσής μου. Έχω την υποχρέωση να το συνεχίσω και να βάλω ακόμη ένα παραπάνω λιθαράκι σ’ αυτήν την προσπάθεια», εκφράζει με ευχαρίστηση ο Αλέξης Φλωράκης.

«Ήταν ένα παρεξηγημένο άθλημα που σιγά σιγά αλλάζουν οι απόψεις γύρω από αυτό. Το πόσο επηρεάζει τη ζωή σου η σανίδα μπορεί να το κάνει και τρόπο ζωής. Υπάρχουν άτομα που το χρησιμοποιούν μόνο ως άθλημα και το διαχωρίζουν από την προσωπική τους ζωή. Εξαρτάται δηλαδή από το πόσο επιτρέπεις αυτό το άθλημα να εισχωρήσει στην ζωή σου και να την επηρεάσει», επισημαίνει.

Και λόγω της όλης δραστηριότητας του Αλέξη γύρω από το άθλημα, αρκετοί είναι αυτοί (γονείς, παιδιά) που έρχονται σε επαφή μαζί του ώστε να δεχθούν συμβουλές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις